Ev tipi sarılık cihazı ürettiler

Düzenleyen:
Ev tipi sarılık cihazı ürettiler

SAĞLIK Haberleri

Nadir görülen ‘Mavi Işık Hastalığı’ sebebiyle ışık tedavisi görmek zorunda kalan ancak hastanede yer bulunamadığı için babasının sanayide yaptırdığı fototerapi cihazı ile hayata tutunan Poyraz bebek geçtiğimiz aylarda gündemi uzun süre meşgul etmişti.

Nadir görülen ‘Mavi Işık Hastalığı’ sebebiyle ışık tedavisi görmek zorunda kalan ancak hastanede yer bulunamadığı için babasının sanayide yaptırdığı fototerapi cihazı ile hayata tutunan Poyraz bebek geçtiğimiz aylarda gündemi uzun süre meşgul etmişti. Şimdi Poyraz Bebek’in yer olmadığı için tedavi alamadığı Akdeniz Üniversitesi Biyomedikal Optik Araştırma Ünitesi Biyofizik Bölümü’nde “ev tipi sarılık cihazı” üretildi. Prof. Dr. Murat Canpolat ve ekibi tarafından 4 yıl süren çalışma sonucu üretilen ev tipi fototerapi cihazı sayesinde, yenidoğan döneminde sarılık yaşayan ya da genetik bir hastalık sonucu uzun süre mavi ışık tedavisi almak zorunda kalan bebekler hastanede sıra beklemeden evlerinde bu tedaviyi görebilecekler. Standart fototerapi cihazlarının pahalı ve ağır hacimli olmasının yanı sıra hastanelerde yer ve cihaz bulunamaması sonucu böyle bir cihaz yapmaya karar verdiklerini vurgulayan Canpolat, ayrıca kırsal kesimdeki insanların da fototerapi cihazına ulaşmalarını kolaylaştırmak istediklerini dile getirdi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...