TAV’dan Bahreyn’e milyar dolarlık imza

Düzenleyen:
TAV’dan Bahreyn’e milyar  dolarlık imza

Ekonomi Haberleri

Bahreyn Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası ve bağlantılı işlerini içeren 1.1 milyar dolarlık ihaleyi TAV kazandı

Dünyanın en büyük havalimanı terminal işletmecisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen TAV, büyük bir ihale daha kazandı. TAV'ın açıklamasına göre şirket; Bahreyn Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası ve bağlantılı işlerini içeren 1.1 milyar dolarlık ihaleyi kazandı. Toplam 220 bin metrekare alana sahip olacak yeni terminal binasıyla havalimanının kapasitesi yılda 4 milyondan 14 milyon yolcuya yükselecek. Bahreyn Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Kemal bin Ahmed Muhammed ve Bahrain Airport Company üst yönetcisi (CEO) Muhammed Yusuf Al Binfalah'in düzenledikleri basın toplantısında, proje için TAV-Arabtec Ortak Girişimi'nin seçildiği açıklandı. Bahreyn’de bir Türk şirket tarafından kazanılan en büyük inşaat projesi olan havalimanı terminalinin 51 ayda tamamlanması planlanıyor.
TAV CEO'su Sani Şener, 2000 yılında inşa ettikleri İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yedi ülkenin başkent havalimanlarıyla birlikte toplam 16 havalimanı inşa ettiklerini hatırlattı.  Şener, “Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Suudi Arabistan’da devam eden havalimanı projelerimize Bahreyn'i de eklemekten mutluluk duyuyoruz. Havalimanı yapım ve işletmeciliği alanında ülkemizi temsil etmeye, Türk gençlerine hem istihdam sağlamaya, hem de onları küresel piyasada etkin bir oyuncu olmaları için eğitmeye devam edeceğiz” dedi. Sözleşme kapsamında 14 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal binasına ilave olarak, ana hizmet binası, hava ve kara tarafı altyapı işleri ve çok katlı otopark inşaatı da yer alıyor. TAV İnşaat, ortağı Arabtec ile inşaat çalışmalarına mart ayında başlayacağını duyurdu. Çevreci teknolojilerin kullanılacağı projede terminal binasının "LEED Gold" sertifikası alması hedefleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...