Acil serviste şiddet!

/ Kaynak: İHA
Acil serviste şiddet!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eyüp Devlet Hastanesi'nin acil servisinde yaralıya ilk müdahaleyi yapmaya çalışan doktor ve güvenlik görevlilerine yönelik şiddet kameralara yansıdı.

Eyüp Devlet Hastanesi'nin acil servisinde yaralıya ilk müdahaleyi yapmaya çalışan doktor ve güvenlik görevlilerine yönelik şiddet kameralara yansıdı. Ortalığın adeta savaş alanına döndüğü görüntülerde, 4 kişinin kemerlerini çıkararak hasta yakınlarına saldırdıkları ve çevredeki yangın tüplerini fırlattıkları görülüyor.
Olay, 17 Şubat 2013 Pazar gecesi saat 01.30 sıralarında Eyüp Devlet Hastanesi'nin acil servisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre hastanenin acil servisine getirilen bir yaralıya ilk müdahalesini yapmaya çalışan acil servis çalışanı Selman Süreyya Sungur ve güvenlik görevlileri, bilinmeyen bir nedenle yaralının arkadaşları tarafından saldırıya uğradı. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu olay, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Bıçak ve kemerlerin de kullanıldığı kavgada saldırganlar ellerine ne geçirdiyse birbirlerine attı. Danışma masası üzerindeki eşyaları, etraftaki sandalye, sehpa ve yangın tüplerini etrafa fırlatan saldırganlar, daha sonra üzerlerindeki kemerleri çıkararak birbirlerine saldırdı. Bu sırada saldırganlardan birinin pantolonun düşmesine rağmen kavgayı bırakmadığı gözlendi. Hastane polisini de dinlemeyen grup, kavgaya devam edince takviye polis ekibi çağrıldı. Bir süre sonra acil servise giriş yapan emniyet ekipleri grupları güçlükle ayırdı. Ancak bu kez polislerle itişmeye başlayan saldırganlar, polise zor anlar yaşattı.

##tgvideo##

Öte yandan bugün İstanbul Tabip Odası'nın da destek verdiği eylemle Eyüp Devlet Hastanesi çalışanları saldırıyı protesto etti.


İstanbul Tabip Odası Taner Gören, "Acil servislere başvurular ücretsiz olduğu, katkı payı alınmadığı için inanılmaz bir hasta akını oldu. Acil ünitesine gelen günlük hasta sayısı 500'dü. Bu sayının yüzde 80'i gerçek acil değil" ifadelerini kullandı.


İstanbul Tabip Odası Eyüp Devlet Hastanesi Temsilcisi Uzman Doktor Ülkü Çakır da, "Neden sağlık çalışanına şiddet durmuyor? Halkı sağlık çalışanına karşı kimler kışkırtıyor? Kimler, hastalarla onlara sağlık hizmeti veren hekimin, hemşirenin, laborantın güvene dayalı ilişkisini bozuyor? Niçin sağlık çalışanına şiddet daha çok acillerde yaşanıyor? Aciller, acil hastalığı olmayan hastalarla neden dolup taşıyor? Sorular uzayıp gider. Maalesef biz sağlık çalışanları, adeta bir fabrikanın farklı üretim merkezlerinde zamana karşı yoğun hizmet üreten işçilere dönüştük" diye konuştu.


Ülkü Çakır, "Bu şiddet sadece acillerde değil, sağlığın her biriminde, her gün, her çeşidiyle yaşanıyor. Geçen yıl bir arkadaşımızın, Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te hasta yakını tarafından öldürülmesi, bir diğer arkadaşımız Dr. Melike Erdem'in yıldırı nedeniyle intihar etmesiyle şiddet ağır boyutlara ulaşmıştır" şeklinde konuştu.
Çakır, "Haftanın her günü bir hastanemiz önünde yaşananları hatırlatmaktan, taleplerimizi tekrarlamaktan yorulduk. Geçen hafta Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde yaşadığımız şiddet , 17 Şubat Cumartesi gecesi bu kez 02.00'de Eyüp Devlet Hastanemizin acil servisinde yaşanmıştır ancak bu kez farklı bir şiddet sahnesi yaşanmıştır. Bir grup alkollü hasta ve hasta yakını ile başka bir grup hasta ve yakını arasında önce sözlü olarak çıkan tartışma sonrasında yangın tüplerinin birbirlerine fırlatılması, cam çerçevelerin indirilmesi ve adeta savaş alanına dönen acil serviste bu curcuna ortamında yaralanan ve kör şiddete maruz kalan sağlık çalışanları... Sağlık hizmeti sunulan mekanlar, sinema filmi çekilen platolara dönüşmüştür adeta. Üzücü yanı çekilen sahnelerin film değil, gerçek olmasıdır" dedi.


Saldırıya maruz kalan acil servis çalışanı Selman Süreyya Sungur ise, "Şahıslar olayla alakası olmayan şeylerden bahsediyorlardı. Bende bu şekilde yardımcı olamayacağımı sessiz ve sakin olmaları gerektiğini söyledim. O esnada içlerinden bir tanesi sağ şakağıma bir yumruk attı. Yanımda güvenlik görevlileri vardı. Hasta yakınının dışarı çıkarılmasını istedim ancak hasta yakını direndi. Diğer olaylara ben de şahit olmadım ancak kamera görüntülerine dayanarak size bilgi verebilirim. 4 kişi kemerlerini çıkararak direk hasta yakınlarına saldırıyor. Yangın tüplerini fırlatarak hasta yakınlarına saldırdılar. Bizim güvenliğimize, hastalarımıza köşeye sıkıştırıp bıçak çekiyorlar. Ciddi anlamda bir yaralanma söz konusu olmadı. Genel olarak olay bu şekilde cereyan etti" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...