Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bosna Hersek'te muhalefet lideri Radoncic gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bosna Hersek'te muhalefet lideri Radoncic gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek'in ikinci büyük partisi olan Daha İyi Gelecek Birliği'nin Genel Başkanı Fahrudin Radoncic, "yargı organlarının çalışmasına engel olduğu" iddiasıyla gözaltına alındı.

Bosna Hersek'in ikinci büyük partisi olan Daha İyi Gelecek Birliği'nin (SBB) Genel Başkanı Fahrudin Radoncic, "yargı organlarının çalışmasına engel olduğu" iddiasıyla gözaltına alındı.

Bosna Hersek Savcılığından yapılan yazılı açıklamada, Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı polis ekiplerince düzenlenen "Oyuncak Bebek 2" kod adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan Radoncic'in, ülkedeki yargı kurumlarının çalışmalarına engel olmakla suçlandığı bildirildi.

Savcılığın talimatıyla farklı adreslerde arama yapıldığı da kaydedilirken, operasyonla ilgili detaylı bilginin ilerleyen saatlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

SIPA daha önce de SBB üyesi Bakir Dautbasic'i organize suçlar, uyuşturucu ticareti ve cinayet gibi suçlamalarla gözaltına almıştı.

Daha önce Bosna Hersek'te güvenlik bakanlığı da yapan Radoncic, aynı zamanda ülkedeki en büyük medya patronu. Radoncic, ülkedeki en yüksek tirajlı "Dnevni Avaz" gazetesi ve "Alfa" televizyon kanalının sahibi konumunda bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...