Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petrolde üretim yükseldi, fiyatlar düştü

Düzenleyen:
Petrolde üretim yükseldi, fiyatlar düştü

Ekonomi Haberleri

Kuzey yarıküredeki soğuk havanın etkisiyle yükselen petrol fiyatlarının yönü, Suudi Arabistan ve Irak’tan gelen "rekor üretim" verileriyle aşağıya döndü.

Başta ABD olmak üzere, tüm kuzey yarıküreyi sarsan ağır kış koşullarının etkisiyle 32.73 dolara kadar yükselen Brent petrolünün varil fiyatı, dün gelen arz fazlası haberleriyle 29.35 dolara kadar geriledi. ABD türü hafif hampetrolün varil fiyatı da 32.58 dolardan 29.39 dolara düştü.

Suudi petrol devi Aramco’nın Yönetim Kurulu Başkanı  Khalid al-Falih, düşen fiyatlar nedeniyle uygulanmaya başlanan maliyet azaltıcı tedbirlerin, petrol ve doğalgaz üretim kapasitesini artırıcı yatırımları kapsamadığını açıkladı.  al-Falih’in bu açıklaması, piyasalarda Suudi Arabistan’da üretim artışının süreceğine ilişkin güçlü bir işaret olarak kabul edildi.

Suudi Arabistan’ın ardından, Irak Petrol Bakanlığı kaynakları da, Aralık ayındaki günlük ortalama petrol üretiminin, 3.7 milyon varilden, 4.13 milyon varile çıkarak rekor düzeye yükseldiğini açıklaması, küresel emtia piyasalarında "arz fazlası" endişelerini tetikledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...