Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konya buz tuttu!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Konya buz tuttu!

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Hava sıcaklıklarının gece eksi 14 dereceye kadar düştüğü Konya'da, kent merkezinde bulunan süs havuzları ve çeşmeler donarak buz tuttu.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Konya'da da etkisini gösterdi. Hava sıcaklıklarının gece eksi 14 dereceye kadar düştüğü kentte, süs havuzları ve çeşmeler dondu. Buz sarkıtlarının oluştuğu havuzların bir yandan buz tutması bir yandan da fıskiyelerden akan sular kartpostallık görüntüler oluşturdu. 

HAVUZLARDAKİ ÖRDEKLERDE BUZ TUTTU 
Özellikle kent merkezinde bulunan Kültür Parkt'ta yaşamlarını sürdüren ördek ve kazlarda soğuk havalardan nasibini aldı. Parktaki ördek ve kazların tüyleri soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Belediye ekipleri, havuzdaki buzları kırarak, su hayvanlarının gezinebilmeleri için alanlar oluşturdu. Havuzdaki buzların kırılmasıyla su hayvanları gezintilerine soğuklara rağmen devam etti. 
Öte yandan, sabah saatlerinde işe gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar da soğuklarda korunabilmek için çeşitli tedbirler aldı. Otobüs duraklarında bekleyen ve bisikletleriyle işe gitmeye çalışan vatandaşlar, eldiven, şapka ve atkılarla soğuklardan korunmaya çalıştı. 
Daha önce böyle soğuk hava görmediklerini ifade eden vatandaşlar, bu hafta havaların ısınmasını beklediklerini söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...