ABD’de 2016 başkanlık seçimi sürecindeki kritik tarihler

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD’de 2016 başkanlık seçimi sürecindeki kritik tarihler

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de 8 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimi için perde 1 Şubat’ta Iowa'da yapılacak ön seçimlerle açılacak. Cumhuriyetçiler 18 Temmuz’da, Demokratlar ise 25 Temmuz'da yapacakları kurultaylarla adaylarını resmen duyuracak.

ABD'nin 45'inci başkanının belirleneceği seçimler için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin başkan aday adayları kampanyalarına aylardır devam ederken yeterli desteği bulamayan bazı adaylar kampanyalarını çoktan askıya aldı.

Demokrat Parti’den eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Vermont Senatörü Bernie Sanders ve eski Maryland Valisi Martin O’Malley birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyor.

Cumhuriyetçilerde ise 12 kişi, partinin adaylığını kazanmak için ter dökmeye devam ediyor. İş adamı Donald Trump, Teksas Senatörü Ted Cruz, Florida Senatörü Marco Rubio, Kentucky Senatörü Rand Paul, beyin cerrahı Ben Carson, New Jersey Valisi Chris Christie, Ohio Valisi John Kasich, eski Florida Valisi Jeb Bush, iş kadını Carly Fiorina, eski Virginia Valisi Jim Gilmore, eski Arkansas Valisi Mike Huckabee, eski Pensilvanya Senatörü Rick Santorum partinin adayı olmak için kampanyalarını sürdürüyor.

Adayların kampanyaları son 6 ayda ülke gündeminden düşmese de esas seçim dönemi henüz başlamadı. 1 Şubat’tan itibaren seçmenler ön seçimlerle tercihlerini ortaya koymaya başlayacaklar.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...