İzinde şehit edilen asker son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
İzinde şehit edilen asker son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / iHA

İzne geldiği İstanbul Okmeydanı’nda terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen şahıslar tarafından tuzağa düşürülerek şehit edilen Onbaşı Oğuzhan Bakırhan, Levent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kıbrıs 28. Mekanize Piyade Tugayı’nda vatani görevi yapan Tankçı Onbaşı Oğuzhan Bakırhan (22), uzman çavuşluk sınavına girebilmek için 16 gün izin aldı. İzin almasının ardından gizlice Ankara’ya giden Bakırhan, burada sınava girdi. Ancak 2’nci kez girdiği sınavlar da gözlerinin bozuk olması nedeniyle reddedildi. Bunun üzerine Bakırhan, Şişli Okmeydanı’ndaki baba ocağına geldi.

Eve gelen Bakırhan, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde çıkarak kız arkadaşı ile buluşmak için kafeteryaya gitti. Okmeydanı Fatih Sultan caddesi Konak Cami yakınlarındaki bir kafeteryaya giden Bakırhan, burada kız arkadaşını beklemeye başladı. Bu esnada kafeteryaya gelen ve terör örgütü PKK yandaşı olduğu belirtilen 3 kişi, "Bakırhan kim?" diye sordu. Bakırhan’ın, "Benim" demesi üzerine şahıslar, koluna girerek dışarıda bir süre yürüdü. Kısa süren yürüyüşün ardından şahıslardan biri, Bakırhan’ı göğsünden vurdu. Can havliyle kaçmaya çalışan Bakırhan’a sokakta bekleyen bir şahıs daha ateş etti. Bunun üzerine Bakırhan, aldığı kurşunlarla bir anda yere yığıldı. Arkadaşlarının yardımıyla, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Bakırhan, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün sabah hayatını kaybetti.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ, GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Hayatını kaybeden Onbaşı Oğuzhan Bakırhan için bugün Levent Afet Yolal Camii’nde askeri cenaze töreni düzenlendi. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, bölge komutanları, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Cenaze alanında Bakırhan’ın babası Ahmet Bakırhan, kardeşi İhsan Bakırhan, amcası Müslüm Bakırhan, diğer amcaları ve eniştesi taziyeleri kabul etti. Öğle namazının ardından Onbaşı Oğuzhan Bakırhan’ın cenaze namazı kılındı. Namaz esnasında baba Bakırhan’ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Helallik alınmasının ardından Bakırhan’ın cenazesi tören mangasının omuzlarında cenaze aracına koyuldu. Cenaze, araca götürüldüğü esnada anne Mukaddes Bakırhan’ın gözyaşları sel oldu.

"ÖĞRENDİĞİMİZE GÖRE ŞAHISLAR TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU"

Olay hakkında konuşan amca Müslüm Bakırhan, "Uzmanlık sınavları için askerden izine geliyor. İlla da Doğu Anadolu’ya gidip askerlik yapmak, orada çalışmak istiyordu. Komando olmak için çok uğraştı. Mercekli gözlük kullandığı için gözlüklerini bile takmıyordu. Ancak olmadı, sonra gizlice tekrardan giderek uzman çavuşluk sınavlarına müracaat ediyor. Kıbrıs’tan 16 günlüğüne izine geliyor. Kıbrıs’tan sonra 3-4 günlüğüne geldi. Sonra sınava gitti, sınavdan sonra gözlükten dolayı kaldı ve isyan ederek geldi. Normalde her şeyini benimle paylaşan bir yeğenimdi. Her şeyi bana sorardı. Ancak kendi arkadaşları bunu kafeteryaya götürüyor. Orada bir tuzak kuruluyor, dışarıya çıkartılıyor ve bu çocuğa karşı sağdan soldan mermiler yağdırılıyor. Bizim öğrendiğimize göre bu şahıslar terör örgütü mensupları. Polisin elinde bilgiler var ancak arkadaşlar rahat rahat gezebiliyorlar" dedi.

"BU İŞE EL ATILMASI LAZIM"

Müslüm Bakırhan, "Vatan sağ olsun diyoruz ama bu ülkeye herkesin kellesi feda olsun. Yine gideriz ama bu işte çok kötüye gidiyoruz. Bu halkı sokağa dökmek istiyorlar ama bu halk sokağa dökülürse kimse altından kalkamaz. Bu memleket hepimizin ve hepimiz de kardeşiz. Kardeş olmak istemeyen varsa yer, mekan belli, sınırlar açık geçsinler, kimse onları tutmuyor. Nasıl Kobani’de eğitim alarak burada Okmeydanı, Gazi mahallerinde eylem yapıyorlarsa gitsinler orada yapsınlar. Birazcık insan ve adamlarsa, düşmanımız ve hasımlarımız belli gideceksiniz orada çatışacaksınız. İçim yanıyor. Vurulduktan sonra söylediği ilk söz, ’Benim amcamı arayın’ olmuş. Canımız yanıyor. Bu işe bu el atılması lazım. Okmeydanı’da mı Diyarbakır gibi olsun? Sıra buralara mı geldi? Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

Cenaze defnedilmek üzere Kulaksız Mezarlığı’na götürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...