Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şampiyonlar Ligi'ni kim kazanacak? UEFA...

/ Kaynak: Fanatik
Şampiyonlar Ligi'ni kim kazanacak? UEFA...

SPOR Haberleri  / Fanatik

UEFA, geçmiş istatistiklere dayanarak Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takımı tahmin etmeye çalıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi kupası sahibini 28 Mayıs'ta Milano'da yapılacak finalle bulacak.Kupayı kazanma şansı olan 16 takım bulunuyor. Peki şampiyon kim olur?UEFA.com daha önceki istatistiklere dayanarak bazı tahminlerde bulundu.

Tek istisna Mourinho'lu Inter
Buna göre son 10 şampiyonun 9'u, gruplarından lider olarak çıktı. Tek istisna 2010'da Mourinho'lu Inter olmuştu.
Bu istatistik PSG, PSV, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kiev ve Gent için kötü haber anlamına geliyor.

Süper defans işe yaramıyor
Gruplarda en iyi defansif performansa sahip olan takımlar 2003'ten bu yana asla şampiyon olamadı. Aynı şekilde gruplarda 8'den fazla gol yiyen takımlarda şampiyon olamadı.
Bu istatistik: PSG, Arsenal ve Roma için kötü haber.

Gruptan ilk kez çıkanların şansı yok!
Kendi tarihlerinde Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan ilk kez çıkıp da şampiyon olan hatta son 16'da tur atlayıp çeyrek finale kalabilen takım sadece 1 taneydi. O da Villarreal'di ki İspanyol ekibi yarı final oynamıştı ve son dakikadaki penaltıyı gole çeviremeyince final şansını kaybetmişti.
Bu istatistik: Gent ve Wolfsburg için kötü haber.

Liginde şampiyon olan kazanamıyor
Son 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonu bu kupaya ülkelerinin şampiyonu unvanıyla katılmamıştı.
Bu istatistik: Barcelona, Bayern, Benfica, Chelsea, Dinamo Kiev, Gent, Juventus, PSG, PSV ve Zenit için kötü haber.

Şampiyonluk 21 takım arasında el değiştiriyor
Şampiyonlar Ligi ve önceki hali Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda şampiyonluk yaşayan takım sayısı 21. Üstelik son 18 sezonda bu takımların arasına girebilen tek takım da Chelsea. Yani bu kupada şampiyonluk 21 takım arasında dönüyor.
Bu istatistik bu kupayı daha önce kazanamayan Arsenal, Atletico Madrid, Dinamo Kiev, Gent, Manchester City, PSG, Roma, Wolfsburg ve Zenit için kötü haber. 

Şartlara uyan tek takım var
Tüm bu istatistiklere bakıldığında hakkında kötü haber olmayan tek takım Real Madrid.
Real Madrid grubundan lider çıktı, en iyi defansif performansa sahip değil, gruplarda 8 ve üstünde gol yemedi. Gruplardan da ilk kez çıkmıyor. Bu yıl ki kupaya İspanya şampiyonu unvanıyla katılmadı. Bu kupayı kazanan 21 takım arasında yer alıyor. Yani Real Madrid tüm bu istatistiklere göre şampiyonluk için en uygun takım.
UEFA.com bu verilere dayanarak belki Real Madrid'in bu yıl şampiyon olabileceğini belirtiyor ancak belki'nin altını da çizmeyi ihmal etmiyor.

SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...