Bozkır: 2023’te AB’ye üye olmuş bir Türkiye hedefliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bozkır: 2023’te AB’ye üye olmuş bir Türkiye hedefliyoruz

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı olan 2023’te AB’ye üye olmuş bir Türkiye hedefinde olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı olan 2023’te AB’ye üye olmuş bir Türkiye hedefinde olduklarını belirterek, “Bunun için gerçekten çok çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmalarımızda STK’ların bizlere yapacağı katkı çok önemli olacaktır” dedi.

Bakan Bozkır, “Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” konulu sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) diyalog toplantısında yaptığı konuşmada, sivil toplumu güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıların önemine dikkati çekerek, STK’lar olmadan demokrasiden bahsedilmeyeceğini söyledi.

Türkiye’de 80’li yıllarda 50 kadar sivil toplum örgütünün olduğunu hatırlatan Bozkır, bugün STK sayısının 108 bini aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştığını kaydetti.

Bozkır, Türkiye’nin dünyanın sayılı ekonomilerinden biri olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

“AB’ye üye olduğumuz zaman, şu an itibariyle üye olan 22 ülkeden daha iyi bir ekonomiye sahibiz, gerek genç nüfusumuz gerekse enerji yolları üzerindeki stratejik konumumuzla, güçlü silahlı kuvvetlerimizle, çok önemli ekonomik aktivitelere sahip yapımızla AB’ye girdiğimizde deprem yaşatabilecek bir güce sahibiz. Böyle büyük bir ülkenin AB’ye girişinde bütün yapılar yeniden düzenlenme mecburiyetinde kalacaktır. AB’ye bundan önceki üye girişlerinde olduğu gibi AB’nin nemalarından istifade eden bir ülke olarak değil, biz bütün sorumluluk ve gücümüzle AB’nin omuzlarında olan yükü azaltacak bir ülke olacağız.”

“Avrupa ile vizelerin kalktığı bir döneme şahit olacağız”

Bakan Bozkır, 1980 askeri darbesinin Türk vatandaşlarına bıraktığı en kötü miraslardan biri olan vizenin de kalktığına şahit olunacağını vurgulayarak, “Türkiye vatandaşları, 36 yıldır hak etmedikleri bir muamele ile karşı karşıya. Bundan sonra Schengen bölgesine vizesiz girme hakkının kazanılmasıyla bu haksızlık da ortadan kalkacak” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...