Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gürcistan'dan Rusya'ya yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gürcistan'dan Rusya'ya yalanlama

DÜNYA Haberleri  / AA

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un "Pankisi Vadisi'nde terör unsurları bulunduğu" iddialarını yalanladı.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Pankisi Vadisi'nde terör unsurları bulunduğu" iddialarını yalanladı.

Başbakan Kvirikaşvili, Lavrov'un "Gürcistan'ın doğusundaki Kakheti Bölgesi'nde bulunan Pankisi Vadisi'nde terör örgütü DAEŞ üyelerinin bulunduğuna" dair sözlerinin gerçeği yansıtmadığını, bölgede herhangi terör tehdidi olmadığını söyledi.

Tüm bölgenin hükümet kontrolü altında bulunduğunu belirten Kvirikaşvili, "Hükümetimiz bölgeye tam olarak hakim durumda. Gürcistan'a Pankisi Vadisi'nden şimdilik herhangi bir terör riski gelmiyor" dedi.

Kvirikaşvili, bununla birlikte bölgeden bazı kişilerin savaşmak için Suriye'ye gittiğini ancak bunların dönmesine karşı sıkı denetim yapıldığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'da düzenlediği yıllık basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilere değinirken, Rusya Federasyonu içindeki Çeçenistan sınırına komşu Pankisi Vadisi'nde DAEŞ üyelerinin bulunduğuna ilişkin haber aldığını öne sürmüştü. Ulaşımı zor olan bölgenin, DAEŞ üyelerince eğitim ve dinlenme yeri olarak kullanıldığını iddia eden Lavrov, "Pankisi Vadisi'nde terör tehdidi henüz tam olarak ortadan kalkmamıştır" ifadesini kullanmıştı.

Gürcistan hükümeti, Rusya yönetiminin bölgeyle ilgili benzer iddialarını daha önce de yalanlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...