Hastaya dermanı İsviçre’den getirecek

Düzenleyen:
Hastaya dermanı İsviçre’den getirecek

Ekonomi Haberleri

Tıbbın geleceği olarak nitelenen biyoteknoloji alanında Baxalta ile ortaklık kuran Eczacıbaşı, Türkiye'de tedavisi mümkün olmayan kan hastalıklarına yönelik İsviçre'de üretilen ilaçların hastalara ulaşmasını sağlayacak

Önder ÇELİK NEUCHATEL

 

Eczacıbaşı Topluluğu, 22 yıldır birlikte çalıştığı Baxter'in yeni yapılanması sonrası ortaya çıkan biyoteknolojik ürünler bölümü Baxalta'nın Türkiye ortağı oldu. Eczacıbaşı-Baxalta adıyla yüzde 50-50 ortaklık yapısındaki yeni kuruluş, Baxalta'nın kan hastalıkları (Hematoloji) ve bağışıklık sistemi bozuklukları (İmmünaloji) alanındaki ürün portföyü ile Türkiye'de tedavisi tam olarak bulunmayan hastalıkların tedavi olanaklarını artırmayı amaçlıyor. Geliştirilen biyoteknolojik ilaçlar sayesinde; kanama bozukluğu (Hemofoli) ve immün yetmezliği olan hastaların yaşamsal problemleri azaltılırken, normal bir yaşam sürmeleri hedefleniyor. Yeni kuruluş, onkoloji alanındaki özel ürünleri de Türkiye'ye getirecek.
4 ÜLKEDE FABRİKA VAR
Eczacıbaşı-Baxalta'nın kuruluşu nedeniyle İsviçre'nin Neuchatel şehrindeki Baxalta biyoteknolojik üretim merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Baxalta Intercontinental Bölge Başkanı Patrice Zagame, yeni kurulan şirketin odağının nadir hastalıklar ve bunlarla mücadele eden hasta ile hasta yakınları olduğunu belirterek, biyoteknolojik ürünlere talebin arttığını söyledi. Baxalta'nın 2014 cirosunun 6 milyar dolar olduğuna işaret eden Zagame, 4 ülkede 12 üretim tesisleri bulunduğunu 100 ülkede faaliyet gösterdiklerini kaydetti.
YERLİ ÜRETİM İSTİYORUZ
Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan da, lider olmak istedikleri biyoteknoloji alanında Türkiye’de üretim yapmak için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye'de biyoteknolojik ürün üretimi ve Ar-Ge'sinin bulunmadığını, Baxalta'nın ise dünya'da 4 ülkede bu tarz yatırımı olduğunu ifade eden Karamercan, “Yapılacak bir yerli biyoteknoloji üretim yatırımı ülkemizin sadece ithalat bağımlılığını ve dış ticaret açığını azaltmakla kalmayıp, ciddi bir Ar-Ge ve katma değerli üretim yetkinliği oluşturacaktır. Baxalta da bu maç doğrultusunda değerlendirmelerini sürdürüyor. Türkiye’de üretim yapmayı çok istiyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...