Kaos planı PC'de

Düzenleyen:
Kaos planı PC'de

POLİTİKA Haberleri

Ankara’yı kana bulayan DAEŞ’li teröristlerin HES’lerin patlatılmasından G20 Zirvesi’ne, siyasi suikastlerden mezhep çatışması çabasına kadar birçok kirli planı deşifre oldu.

EBRU KARATOSUN ANKARA

Ekim ayında Ankara’daki Tren Garı’nda düzenlenen bombalı saldırıda 102 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında önemli bulgulara ulaşıldı. Operasyonlarda terör örgütü DAEŞ’in Gaziantep ayağı deşifre edilmiş; sözde emir Yunus Durmaz kaçmak isterken yakalanmıştı. Durmaz’ın bilgisayarında yapılan incelemede örgütün kirli planları ortaya çıktı. Teröristlerin Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi ile 18 şehirde 25 noktayı hedef seçtiği, Yunus Durmaz’ın bilgisayarında şifreli bir program da çözüldü.
3 KİŞİLİK UZMAN EKİP
İstihbarat Dairesi, fotoğraf programı şeklindeki şifreyi çözmek için 3 kişilik uzman ekip oluşturdu. Şifrenin çözülmesinin ardından vahşi örgütün Türkiye’de Türk-Kürt iç savaşı ile mezhep çatışmalarına yol açacak planlar peşinde olduğu görüldü. Notlar arasında; Doğu ve Güneydoğu’da faaliyet gösteren AK Parti ile HDP’li siyasilerin listesi, bölgedeki Alevi Türkmen ve Kürtlerin yaşadığı köylerin haritaları bulundu. Haritalarda köylerde oturanların Alevi olup olmadığının da kodlandığı öğrenildi. Yine notlarda, bölgedeki askerî ve emniyet üslerinin tek tek not alındığı; buralara ilişkin keşif bilgilerine yer verildiği belirlendi.
“20 BİN DOLAR İSTERİZ”  
Dijital veri incelemesinde ele geçirilen notlarda Türkiye’deki bütün Hidroelektrik Santralleri’nin hedefe alındığı da anlaşıldı. Saldırı için en uygun noktaların belirlenmeye çalışıldığı tespit edildi. Ayrıca teröristler, maaşlarına zam da istemiş. DAEŞ’liler, örgütün Rakka’daki komuta merkezinden yazılı talepte bulunarak, “İşlediğimiz amellere karşılık maaşlarımızın 20 bin dolara çıkarılmasını istiyoruz” demiş.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...