6 yılda 162 milyon

6 yılda 162 milyon

SPOR Haberleri

UEFA'nın finansal yönden bir dönem incelediği F.Bahçe son 6 sezonda transfere servet harcadı. Rekor 41.5 milyon euro ile bu sezonda. Tam 11 oyuncu alındı

Avrupa futbolunun patronu UEFA, 2010 yılında Finansal Fair-Play kriterlerini kabul edip, 2013'te devreye sokmuştu. Kanarya, UEFA tarafından mali yönüyle bir dönem incelemeye alınan kulüplerden biriydi. Sarı-lacivertliler 2011'den bu yana transferlerini KAP'a resmen bildiriyor. Sadece bu sezon belli bir ücretin altındaki transfer bedellerini paylaşmadı. Fenerbahçe son 6 yılda 41 transfer gerçekleştirirken kasasından 162 milyon euro çıktı. Sarı-lacivertliler, bu 41 transferden sadece 6 oyuncu için (Yobo, Ziegler, Markovic, Ba ve Fabiano) bonservis bedeli ödemedi.

OYUNCULARA 50 MiLYON
F.BAH ÇE'de başkan Aziz Yıldırım, Divan Kurulu toplantısında futbolculara verilen ücretleri açıklamıştı. Yıldırım "Bu yıl bütün futbol takımına 47.3 milyon euro ödeyeceğiz" demişti. Birçok yıldızı barındıran Kanarya'da en çok ücreti 4.9 milyon euro ile Van Persie kazanıyor. Açıklanan rakamlara göre onu 3.5 milyon euro ile Diego izliyor. Nani ve Fernandao'nun aldığı rakamları F.Bahçe bildirmemişti.

2014 SESSiZ GEÇTi
Fenerbahçe tarihi boyunca yıldız isimleri kadrosuna katmayı alışkanlık edinmiş bir kulüp. Ancak 2014 yılı Kanarya için bir hayli sessiz geçti. Ersun Yanal'la şampiyon olan kadroyu İsmail Kartal'a teslim eden sarı-lacivertliler bonservis bedeli ödemeden Diego Ribas'ı aldı. Ara transfer döneminde 
ise hiç transfer yapılmadı.

REKOR BU SEZONDA
G.Saray ile girdiği kıyasıya 4. yıldız yarışını kaybeden Kanarya sezon başı büyük bir değişime gitti. Kadrosundaki eskiyen yüzleri gönderen sarı-lacivertliler, takıma tam 11 isim kattı. Bu isimlerden 3'ü kiralanırken, diğer 8 futbolcu için kasadan tam 42 milyon euro çıktı.

EN ÇOK PARA ORTA SAHAYA!
F.Bahçe son 6 yılda tüm bölgelere transfer gerçekleştirdi. Orta saha oyuncuları için 68 milyon euro'luk bir bedel ödendi. Forvet hattı için bu rakam 57 milyon euro olurken, savunmaya 37 milyon euro harcandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...