Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Maliye Bakanı Şimşek: 2B'ye çok ciddi ilgi var

- Güncelleme:
Maliye Bakanı Şimşek: 2B'ye çok ciddi ilgi var

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B bedellerini peyderpey internetten açıkladıklarını belirterek, "Bazı illerde satışlar başladı. Çok ciddi ilgi var" diye konuştu.

Maliye Bakanı Şimşek, 'E-Ticaretin İzlenmesi ve Mükellef Uyumu' konulu bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, 2012 yılında elektronik ticarete yönelik bir denetleme yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine Ankara Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığı'na bağlı müfettişlerin bir araştırma ve inceleme faaliyetini gerçekleştirdiklerini anlattı. Nihai sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Şimşek, bu rapordaki tespitlerin bundan sonraki denetimde temel teşkil edeceğini söyledi. "Çünkü biz denetimin yeniden yapılandırılmasıyla birlikte uzmanlaşmaya gittik. Uzmanlaşmanın ilk dönemininde rutin denetimlerin yanı sıra zaman zaman temel oluşturacak bazı çalışmalara da imza atıyoruz. Dolayısıyla bu alan da onlardan biri" şeklinde konuştu.
2B arazileriyle ilgili bir soru üzerine Şimşek, 2B bedellerini peyderpey internetten açıkladıklarını ifade etti. Bazı illerde satışların başladığını dile getiren Şimşek, ''Dolayısıyla bu sürecin şu anda ortasındayız. Tespit edilenler, kadastrosu, tespiti devam edenler var. Orada başvuru oranı en son baktığımızda yüzde 70'ti. Fakat tespiti tamamlanmış parsellere ilişkin başvurular yüzde 90'ı aşmıştı. Dolayısıyla çok ciddi ilgi var. Satışlara başladık. Rayiç bedelleri de web sitesinden il il peyderpey açıklıyoruz. Takdir edersiniz ki yoğun bir çalışma söz konusu" şeklinde konuştu.
Şimşek, elektronik ticaret konusundaki yaptırımlara ilişkin bir soru üzerine ise elektronik ticaret konusunda güvenli olmayan web sitelerinin, belirlenen şartları yerine getirmediğinde bloke edileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...