Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teröristler hendek kazdı: İlçe dışına göç başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Teröristler hendek kazdı: İlçe dışına göç başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristler yasaklı olmayan mahallelerde sabaha kadar hendek kazarak, barikat oluşturdu. Teröristlerin sabah saatlerinde polise saldırmasıyla da çatışma çıktı. Yasaklı bölgenin dışında yaşayan vatandaşlar ilçeyi terk etmeye başladı.

Merkez 6 mahallesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 57’nci gününe girdiği Sur ilçesinde operasyon ve çatışmalar sürerken, teröristler yasaklı bölgenin dışındaki mahallelerde de hendek kazarak, barikat oluşturdu. Dün gece saatlerinden itibaren Alipaşa ve Lalabey Mahallelerine hendek kazan teröristlerin, onlarca patlayıcı tuzakladığı öğrenildi. Teröristlerin sabah saatlerinde polise saldırmasıyla da çatışma çıktı. Kısa süreli çatışma, teröristlerin girdikleri ara sokaklarda hendek ve barikatların arkasına saklanmasıyla sona erdi.

İlçede çatışmanın ardından polis, Melik Ahmet Caddesi’ni boşalttı. Esnafın kepenklerini kapattığı caddede araç sahiplerine arabalarına çıkarmaları yönünde anons yapıldı. Yasaklı bölgesinden yaklaşık 25 bin kişinin göç ettiği ilçede yeni bir göç dalgası daha başladı. Yüzlerce vatandaş bazı eşyalarını yanlarına alarak, Sur’dan çıktı.

İlçede gerginlik sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...