Ege'de bir mülteci faciası daha: 3'ü çocuk 7 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Ege'de bir mülteci faciası daha: 3'ü çocuk 7 ölü

YAŞAM Haberleri  / DHA

Ege Denizi'nde çıkılan umut yolculuğunda, İstanköy Adası'na (Kos Adası) 1 mil kala batan polyester sürat teknesindeki 15 Suriyeli mülteciden üçü çocuk yedi kişi hayatını kaybetti.

Üç kişinin kurtarıldığı olayda, denizde kaybolan beş kişi için Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince arama kurtarma çalışması başlatıldı. İstanköy'de yayın yapan 'www.kostoday.com' adlı sitenin haberine göre; Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Mahallesi yakınlarından bu sabah denize açılarak İstanköy Adası'na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 15 mültecinin içinde bulunduğu sürat teknesi, adaya 1 mil kala battı. Türk ve Yunan ekipler, bölgeye hareket etti. Dört Yunan Sahil Güvenlik Botu ve iki Türk Sahil Güvenlik Botu ile bir Yunan Sahil Güvenlik helikopterinin yaptığı çalışmada; üçü çocuk yedi kişinin cesedine ulaşıldı. Cenazeler, İstanköy'deki hastanenin morguna kaldırıldı. Üç sığınmacı kurtarılırken, kayıp beş kişinin arandığı belirtildi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları DHA tarafından görüntülendi. Çalışmalara balıkçılarında destek verdiği görüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...