Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'6 hakemin işini bitirin!'

/ Kaynak: Habertürk
'6 hakemin işini bitirin!'

SPOR Haberleri  / Habertürk

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, 6 ay önce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'na 6 hakemin ismini vererek, "Bu hakemlerle yolları ayırmamız gerekiyor" dediğini yazdı. Türker, hakem camiasının 'torpilliler ve kurban edilmek istenenler' diye 2'ye ayrıldığını da öne sürdü.

6 ay önce... Merkez Hakem Kurulu’nun başında Yusuf Namoğlu vardı. Namoğlu yeni sezon için hazırlıklarını titiz bir şekilde sürdürürken... Görevi bıraktı. Çünkü... Önünde bir liste vardı. İki düzineye yakın ismin bulunduğu bir liste... Ne listesi miydi bu? Torpilliler listesi... Bu listede adı yazılı olan kişiler, makam ve mevki sahibi insanları devreye sokarak Merkez Hakem Kurulu’na girmek istiyordu.

Yıldırım Demirören’in de talebi vardı. Demirören de Namoğlu’na bazı isimler önererek “Bu kişileri MHK’ye almanızda büyük yarar var” dedi. Bitmedi. Aynı Demirören, Süper Lig kadrosunda bulunan bazı hakemlerin isimlerini Namoğlu’na vererek “Bu hakemlerle yolları ayırmamız gerekiyor” dedi. İsimleri tek tek sıraladı. Kimler mi bu isimler? Çağatay Şahan, İlker Coşkun, Koray Gençerler, Murat Özcan, Murat Türker ve Hüseyin Sabancı...

NAMOĞLU, HAKEMLERİMİ KURBAN VEREMEM" DEDİ
Demirören’in böyle bir yaklaşım göstermesinin sebebini tahmin etmişsinizdir mutlaka... Bazı kulüp yöneticileri “Bizi yaktı” gerekçesi ile Demirören’den istekte bulunmuşlardı. Mesela İlker Coşkun, Sivasspor-Galatasaray kupa maçındaki yönetimi nedeni ile Sivasspor’un hışmına uğramıştı. Mesela Hüseyin Sabancı, Diyarbakırspor- Denizli BB maçındaki yönetimi ile Diyarbakır yöneticileri tarafından “İstenmeyen adam” ilan edilmişti. Tanrılar kurban istiyordu. Demirören de gerekeni yaptı. Namoğlu’na söyledi. Fakat sonuç beklediği gibi olmadı. Namoğlu “Hakemlerimi kurban veremem” dedi.
16 Aralık 2014'te Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na getirilen Yusuf Namoğlu, 10 Temmuz 2015'te görevi bırakmıştı.

TORPİLLİLER VE KURBAN EDİLMEK İSTENENLER!
Bir yandan MHK oluşumundaki torpilliler listesi, bir yandan kurban edilmek istenen hakem listesi... Namoğlu için dönüşü olmayan bir yoldu. Bıraktı. “Bana 3 yıl izin verin, ülke hakemliğine çağ atlatayım” diyen Namoğlu, prensipleri doğrultusunda MHK koltuğunu elinin tersi ile itti.
Geçen sezon sonunda “Koltuğu garanti olan tek başkan, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu” diyen Demirören... Hakem işine doğrudan dalınca... Bir dönemin kapanmasına yol açtı. Bir dönem kapanırken, sancılı bir dönem başladı.
Mevcut Merkez Hakem Kurulu oluştu. Hani şu pek çok torpilli ismin bulunduğu Merkez Hakem Kurulu! Birilerinin siyaseten, birilerinin de önemli kulüp yöneticilerini devreye sokarak üye olduğu MHK...
Kimler mi var bu kurulda? Yazayım. Birkaç ismin dışında hangi isimleri tanıyacaksınız acaba!
1- Kuddusi Müftüoğlu, 2- Bünyamin Gezer, 3- Hakan Özkan, 4- İsmet Cengiz, 5- Erdal Güleç, 6- Zafer Demir, 7- Yıldıray Arslan, 8- Hikmet Öksüzoğlu, 9- Sadettin Güler.Yusuf Namoğlu'nun bırakmasının ardından MHK Başkanlığı'na Kuddusi Müftüoğlu getirildi.

ÖZEL VE GÜZEL KOLTUK
“Merkez Hakem Kurulu nasıl bir kuruldur? İnsanlar niçin MHK’ye kapak atmaya çalışıyor? Avantajları nedir” gibi sorular aklınıza gelebilir.
Şu kesin: Çok forslu bir makam ve mevkidir Merkez Hakem Kurulu üyeliği... Hakem camiası bünyesinde gelinebilecek en yüksek noktalardan biridir. Maçları yöneten hakemleri siz yönetiyorsunuz. Binlerce hakem gözünüzün içine bakıyor. Ülke hakemliğinin kaderini siz belirliyorsunuz.
İşte bu yüzdendir ki, MHK koltuğu, özel ve güzel bir koltuktur.
Yine bu yüzdendir ki, genelde kaliteli isimler değil, torpili daha iyi olan isimler MHK’ye kapak atar.
Bu konuda hatırlatılması ve tartışılması gereken bir konu var.
Torpil yapan kişiler, bu işi karşılıksız yapar mı!

TORPİLSİZ OLANLAR EVDE OTURUYOR
Süper Lig’de yıllarca düdük çalan ve üstün başarısı ile FIFA kokartı takan onlarca isim, geçmişte ve günümüzde hep evde otururken... Kariyeri olmayan birileri, torpilini bularak MHK’ye yerleşebiliyor. Bu garabet hiç hız kaybetmeden yıllardan beri devam ediyor.
Hemen mevcut MHK’ye dönelim. Başkan Kuddusi Müftüoğlu, her ne kadar “Kuruldaki tüm arkadaşlarımı ben belirledim” dese de... Kurul arkadaşlarına moral vermek adına bir sahiplenmedir bu... Mevcut MHK üyelerinin önemli bölümü, hakemlik geçmişi belli bir çizgide kalan kişilerden oluşuyor. Üstelik yine çok önemli bölümünün hakem camiasında yöneticilik deneyimi yok. Camiadaki herkes bu durumu çok net biliyor.
Durum böyle olunca... Torpilliler tablosu ortaya çıkınca... At sahibine göre kişner, durumu hasıl oluyor.

ADALET KAVRAMI ZEDELENİNCE...
Adalet sağlaması gereken bir tepe kuruluş, adaletsiz bir şekilde kurulunca... Camiadaki adalet kavramı feci şekilde zedelenince... Karanlık bir tablo ortaya çıkıyor.
Çünkü bu camiada herkes birbirini tanıyor. Herkes birbirinin kim olduğunu biliyor. Yöneticisinin o koltuğa nasıl oturduğunu bilen bir hakemin, o yöneticiye inanması ve de saygı duyması zorlaşıyor.
Başarısıyla değil de torpiliyle o koltuğa oturan bir kişinin, Süper Lig’de düdük çalan güçlü bir hakem karşısında inandırıcılığı azalıyor.
Motivasyon sıkıntısı yaşanıyor. Eğitim sekteye uğruyor. Çizgi düşüyor.
Ülke hakemliği kan kaybediyor.

SPOR
Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...