Danimarka'da Zika virüsüne rastlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Danimarka'da Zika virüsüne rastlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Danimarka'da, Güney Amerika seyahatinden dönen bir kişide sivrisinek yoluyla bulaşan Zika virüsü tespit edildi.

Danimarka'da, yüksek ateş, baş ve kas ağrısı şikayetleriyle başvuran genç erkeğin Aarhus Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi. Testlerde Zika virüsü taşıdığı belirlenen hastanın genel durumunun iyi olduğu, kısa sürede sağlığına kavuşabileceği belirtildi.

Hastanenin enfeksiyon hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Lars Ostergaard, basına yaptığı açıklamada, "Hasta sağlığına kavuşmak üzere, tamamen iyileşecek" dedi.

İngiltere Kamu Sağlığı Dairesi'nden yapılan açıklamada da, Kolombiya, Surinam ve Guyana'dan dönen üç kişide Zira virüsünün tespid edildiği bildirilmiş, İtalya, İspanya ve İsviçre'de de Zika virüsü vakalarına rastlandığı belirtilmişti.

ABD, virüs nedeniyle 22 ülkeye seyahat uyarısında bulunmuştu. 

Brezilya'da nöro-gelişimsel bozukluk olan "mikrosefali (küçük kafa)" vakası normalde yılda ortalama 200 bebekte görülürken virüsün yayıldığı ekim ayından itibaren bu sayı 4 bine yaklaştı. Ülkenin kuzeydoğusundaki fakir Pernambuco bölgesinde yenidoğanların yüzde 1-2'sinde mikrosefaliye rastlanıyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...