Kuru soğanın fiyatı rekora koşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kuru soğanın fiyatı rekora koşuyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Soğan fiyatlarında yaşanan baş döndürücü yükseliş hem vatandaşları, hem de satıcıları olumsuz etkiliyor.

Bilecik merkez Hürriyet mahallesinde her pazartesi günü kurulan Pazartesi pazarında tezgahlarda yer alan kuru soğanın kilosu 3 TL'yi buldu. Pazarda satıcılık yapan Kadir Demirbaş, kuru soğanın 3 TL'yi bulunca tezgahlarda satılmak sadece 1 çuval soğan bulundurdukları anlatarak, ”Eskiden pazara 4-5 çuval kuru soğan getirdik. Şimdi 1 çuval kuru soğanı satamıyoruz. Önceki hafta içerisinde marketlerde fiyatı 3 liraya ulaşan kuru soğan şimdi de 4 lirayı zorluyor. Soğanda yaşanan yükselişte ürün azlığının en önemli faktör. Yeni ürünün çıkmasına az bir zaman kala üretici elinde ve depolarda tükenme noktasına gelen kuru soğanın yükselişi sürüyor. Kuru soğan fiyatlarının 15 gün sonra düşmesinin bekleniyor” dedi.

  Ayrıca, pazar esnafı Kadir Demirbaş, kuru soğanın önümüzdeki bir iki hafta daha bu şekilde pahalı olacağını, yeni ürünün çıkmasıyla ucuzlama yaşanacağını belirterek, tüketicilerin önemli bir bölümünün bu bilinçle soğanı yarımşar kilo şeklinde aldığını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...