YÖK Kanunu Tasarısı Taslağı yarın görüşülecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
YÖK Kanunu Tasarısı Taslağı yarın görüşülecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Elvan'ın başkanlığında yapılacak Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu toplantısında yarın YÖK Kanunu Tasarısı Taslağı ele alınacak.

Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu'nun yarınki toplantısında, Yükseköğretim Kanunu Tasarısı Taslağı ele alınacak. Alınan bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın başkanlık yapacağı toplantı, yarın saat 14.00'te basına kapalı gerçekleştirilecek. Toplantıda, YÖK Kanunu Tasarısı Taslağı, çalışma hayatına yönelik esneklik ve özel istihdam bürolarına ilişkin düzenlemeler ve darbe dönemlerinden kalan antidemokratik hükümlerin mevzuattan kaldırılması konuları ele alınacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın toplantıda, YÖK Kanunu Tasarısı Taslağı'na ilişkin sunum yapması bekleniyor.

Hükümet'in 2016 yılı Eylem Planı'nda, üniversitede kalite ve özerkliği odağına alan yeni bir YÖK Kanunu hazırlanması, 6 aylık dönemde gerçekleştirilecek reformlar arasında yer alıyor. Söz konusu eyleme ilişkin açıklamada, "Üniversitelerin öğretim kalitesini ve araştırma kapasitesini artıran, girişimcilik ve yenilikçilik alanında faaliyetlere yoğunlaşan, bilimsel özerkliği, rekabeti, topluma ve insana karşı sorumluluğu odağına alan bir çerçeve kanun hazırlanacaktır" ifadesi yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...