Almanya'da suç işleyen yabancılar hızla sınır dışı edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'da suç işleyen yabancılar hızla sınır dışı edilecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Adalet Bakanı Maas, “Suçlular kararlı bir şekilde cezalandırılmalı. Suç işleyen yabancılar ise gelecekte daha hızlı sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalacak” dedi.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, ülkede suç işleyen yabancıların gelecekte daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilebileceğini söyledi.

Maas yaptığı yazılı açıklamada, bakanlar kurulunun bugün, yabancıların sınır dışı edilmelerine ilişkin yasanın sertleştirilmesi yönünde hazırlanan tasarıyı kabul ettiğini belirtti.

Almanya’da kimsenin kendisini hukukun ve yasaların üzerinde görmemesi gerektiğini vurgulayan Maas, “Suçlular kararlı bir şekilde cezalandırılmalı. Suç işleyen yabancılar ise gelecekte daha hızlı sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalacak” dedi.

Bu yeni düzenlemenin ülkede yasalara uygun yaşayan yüzbinlerce sığınmacının korunmasına da hizmet ettiğine işaret eden Maas, tüm sığınmacıların bir tutulamayacağını kaydetti.

Maas, geri kabul anlaşması yapılan ülkelere de bu anlaşmaya uymaları yönünde baskının artırılmasını talep ederek, suçluların bu ülkelere sınır dışı edilmelerinin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

İçişleri ve Adalet bakanlıklarının, Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan taciz ve gasp vakalarının ardından ortak hazırladığı yasa tasarısında, cinayet, adam yaralama veya tecavüz gibi suçlardan en az bir yıl hapis cezası alan yabancıların sınır dışı edilebilmeleri öngörülüyor.

Söz konusu yasa tasarısının gelecek haftalarda Federal Meclis’in gündemine geldikten sonra yasalaşması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...