Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İstanbul' internet alan uzantısı oldu

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
'İstanbul' internet alan uzantısı oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) arasında yapılan anlaşma ile "istanbul" ve kısa kodu "ist", com,net,org, gov gibi internet uzantısı oldu.

"istanbul" ve "ist" internet alan uzantısı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) arasında yapılan anlaşma ile "istanbul" ve kısa kodu "ist", com,net,org, gov gibi internet uzantısı oldu. Yani bundan böyle ibb.gov.tr adresine ibb.istanbul ya da ibb.ist yazılarak ulaşılabilecek.

TÜRKÇE KONUŞTU, ALKIŞ ALDI

Tanıtım töreninde kağıda yazdığı konuşmayı Türkçe olarak okuyan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Başkan Yardımcısı David Olive, "Bu İstanbul için küresel ekonomide yer alma fırsatı, bugün saat 16:00 itibariyle başlıyor. Yakında herkes İstanbul'u bilecek. Benim Türkçe'm bu kadar"dedi.

"MİLLİ BİR MARKA ORTAYA ÇIKTI"

İBB Başkanı Kadir Topbaş da proje hakkında bilgi verdi. Giderek yoğunlaşan bir dünyada, İstanbul'un bugün milli  bir ad olarak ortaya çıktığını söyleyen Topbaş, "Bir milli marka ortaya çıktı. Sıradan bir iş değil. İnovatif bir iş"dedi.

"İNTERNET İSTANBUL'DAN BAŞLAYACAK"

Artık Türkiye'de ve bütün dünyada istanbul ve ist uzantılarının kullanılabileceğini belirten Topbaş, " İstanbullular bunun gururunu yaşayacaklar. Gelecek kuşaklara da bir armağan olduğunu belirtmek isterim. 'İyi ki istanbul markası olarak varız' diyecekleri bir adamı attık. Bu adım, ne kadar inovatif düşündüğümüzü göstermektedir. Bundan da gurur duyuyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnternet İstanbul'dan başlayacak, burada metro yaparsınız kentli kullanır. Yaptığımız bu marka bütün dünyada kullanılacak bir marka" diye konuştu.

BELLİ BİR TAKVİM İÇİNDE HERKES ALABİLECEK

"İstanbul" ve "ist" internet alan uzantılarını kullanmak isteyen markalar için ilk olarak tescilli dünya markalarının başvuruları alınacağını söyleyen Kadir Topbaş, "Mart sonrası kamu kurumlarına açıyoruz. Kamu kurumları, dernek ve vakıflar girebilecek. Ardından 10 Mayıs'tan sonra bireysel başvurular alınacak. Bunu medya anonim şirketimiz yürütecek. Onun için de önemli bir gelir kaynağı olacak" dedi. Topbaş ilerleyen zamanlarda da bireysel başvuruları alacaklarını sözlerine ekledi.

TOPBAŞ'A SÜRPRİZ

Bu arada toplantı sonunda İBB Başkanı Topbaş'a sürpriz yapıldı. Kadir Topbaş'ın kişisel internet sayfası "kadirtopbas.istanbul" uzantısıyla açıldı. Bundan haberi olmadığını söyleyen Topbaş dileyen herkesin kendisi gibi kısa bir kodla kişisel internet sayfasını "istanbul" ya da "ist" uzantısıyla hayata geçirebileceğini hatırlattı. Topbaş, gündeme ilişkin soru sormak isteyen habercileri de, " Gündem bu, bundan daha iyi gündem olur mu " diyerek geri çevirdi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...