Kardeş ülkeden, yılın ödülü Erdoğan'a

/ Kaynak: İHA
Kardeş ülkeden, yılın ödülü Erdoğan'a

DÜNYA Haberleri  / İHA

Azerbaycan'da 2012 yılının Kasım ayında başlayan ve 3 gün önce sona eren "Türk dünyasına hizmet 2012" adlı anketin sonuçları açıklandı. Anket sonucunda Başbakan Erdoğan "Türk Dünyası'nda Yılın Siyasetçisi" ödülüne layık görüldü.

nbsp;Azerbaycan'da 2012 yılının Kasım ayında başlayan ve 3 gün önce sona eren "Türk dünyasına hizmet 2012" adlı anketin sonuçları açıklandı. Anket sonucunda Başbakan Erdoğan "Türk Dünyası'nda Yılın Siyasetçisi" ödülüne layık görüldü.
İnternet üzerinden yapılan ve tüm dünyada herkes tarafından oylanabilen ankette Türk dünyasının tanınmış siyaset, bilim, kültür adamları, milletvekilleri, sanatçılar, gazetecilerinde bulunduğu 60 kişi arasında birinci olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"Türk devletleri ve Halkları Coğrafyasının Yılın Siyasetçisi" ödülünü aldı. Yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Türk dünyasının önde gelen devleti olan Türkiye'nin nüfuzunun dünyada artırılmasında, bölgede önemli siyasi rol üstlendiği ve ekonomik yükselişine katkı sağladığı belirtildi. Başbakan'ın ayrıca Türk devletleri arasında entegrasyon süreçlerinin, ortak kuruluşların ortaya çıkarılmasında hizmetlerine göre de değerlendirildiği açıklandı.
Ödül alan isimlerin açıklandığı toplantıda Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Türk kültürünün korunmasında yaptığı katkılarla Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in eşi Haydar Aliyev Vakfı Başkanı ve milletvekili olan Mihriban Aliyev, "Türk Kültürünün Hamisi" ödülünü alırken Kırgızistan'ın eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayev'de en çok oy alan isimler arasında yer aldı.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...