Tekstil kentler kurulacak

Düzenleyen:
Tekstil kentler kurulacak

GÜNDEM Haberleri

Devlet, gençlerin PKK ile bağını koparmak ve istihdamı artırmak için bölgede ‘Anahtar teslimi fabrika’lar, tekstil kentler ve çağrı merkezleri açacak.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Güneydoğu’da PKK’ya yönelik yürütülen operasyonların büyük bölümü tamamlanma aşamasına gelirken, hükümet yaraların sarılması için hazırladığı 303 maddelik terörle mücadele master planını devreye sokmaya hazırlanıyor.
Başbakan Davutoğlu tarafından kamuoyuna açıklanması beklenen eylem planında ilk hedef bölgede tam olarak güvenliğin sağlanması. Ardından hızla kentsel dönüşüm çalışması yapılacak. Bir yandan da istihdamın artırılması için yeni adımlar atılacak. Operasyon yapılan mahalle ve semtlerde hızla yıkım işlemleri gerçekleştirilecek. TOKİ devreye girerek, ticari ve sosyal boyutu da olan batı illerindeki gibi modern siteler inşa edecek. Bu yerleşim alanlarının içinde sosyal tesisler, okul, camii, parklar, spor alanları gibi mekânlar da bulunacak.
Bölgede özellikle gençlerin örgütle bağının koparılması için istihdamı artıracak projelerin hızla hayata geçirileceğini dile getirdi. AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan ‘Anahtar teslimi fabrika’ projesi öncelikle Güneydoğu’da uygulanacak. Devlet fabrika binasını yapıp, genç girişimcilere bedelsiz devredecek. Tekstil kentler kurulması ve çağrı merkezleri açılması gibi projeler de ivedilikle devreye sokulacak.
Eylem planı çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığın sosyal destek uzmanları ve psikologları da hükümetin talimatı ile bölgede ev ev dolaşmaya başladı. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere psikolojik destek imkânı sağlayan bakanlık personeli bir yandan da giyimden, yiyeceğe ve barınmaya kadar ailelerin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere seferber oldu. Kış koşulları nedeniyle barınma ihtiyaçlarına öncelik veriliyor, kalacak yerleri olmayanlar devletin kiraladığı otellere ve kamu kurumlarının sosyal tesislerine yerleştiriliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...