PKK’nın zulmünden halk göç ediyor

Düzenleyen:
PKK’nın zulmünden halk göç ediyor

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahalledeki aileler, terör örgütü PKK mensuplarının tehdit ve baskıları sebebiyle evlerini terk ediyor.

Sokağa çıkma yasağının kapsamının genişletildiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, PKK’lı teröristlerin tehdit ve baskıları sonucu yasağın ilan edildiği 5 mahallede yaşayan ailelerin kaçışı sürüyor. Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar, örgüt mensuplarınca tehdit edilmeleri üzerine yanlarına aldıkları bazı eşyalarla evlerinden ayrıldı. Kadın, yaşlı demeden soğuk havaya rağmen kucaklarındaki çocuklarla gözyaşları içinde mahallelerini terk etmek zorunda kalan aileler, terör örgütü PKK’ya nefret kustu. 
HENDEĞİ KAZANLAR ‘ÇIKIN’ DEDİ
 Eşi cezaevinde olan 4 çocuk annesi N.A “Hendeği kazanlar bize ‘çıkın’ dedi. Sabah kahvaltı yapıyorduk, bırakmadılar çayımızı içelim. Eşyalarımızı alıp çıktık. Kiracıyım, elektrik ve su parasını dahi ödeyemiyorum, nereye gideceğim, 4 çocuğumla kim beni kabul eder?” dedi.
Adını vermek istemeyen bir Diyarbakırlı da şöyle dedi: ““Gece yarısı 15-20 kişi geldi, yüzleri maskeli. Her biri aha bunun kadar (Oradan geçen 14 yaşlarında bir çocuğu işaret ediyor). Mahallenin çocukları değil belli dışarıdan gelmişler. Kazıyorlar karınca gibi çalışıyorlar. Sonra bir kamyon geldi, kum torbaları indirdi. Alıp yerleştirdiler. Evden izledim bunları. Ne polis var ne soran. Sabah kalktık ki mahalle çukur dolu. Diyelim ki polise haber verdik. Geldiler ve çatışma çıktı, polis şehit oldu. O zaman hesabını sormayacaklar mı? Bize ‘pusuya düşürdünüz’ demeyecekler mi? Ya arkadaş, kamyonla kum, torba getiriyorlar sen nasıl görmezsin? Burada aylardır operasyonlar var, gece yarısı takır tukur kazıyorlar niye müdahale etmezsin?”
Öte yandan Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağını protesto bahanesiyle toplanan grup yola barikat kurup polis araçlarına saldırdı. Tüm ikazlara rağmen dağılmayan kitleye, biber gazı ve tazyikli su ile güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Gruptakiler, ara sokaklara dağılıp izleri kaybettirdi. Ayrıca ilçede bazı cadde ve sokaklara kurulan barikatlar zırhlı araçlarla kaldırıldı.

PKK’nın zulmünden halk göç ediyor

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...