ZİKA Avrupa'ya sıçradı

Düzenleyen:
ZİKA Avrupa'ya sıçradı

SAĞLIK Haberleri

Kusurlu doğumlara sebep olduğu sanılan ve neredeyse tüm Amerika kıtasını etkisi altına alan Zika virüsü Avrupa'ya sıçradı.

Danimarka'da Güney Amerika seyahatinden dönen bir kişide sivrisinek yoluyla bulaşan Zika virüsü tespit edildi. Yetkililer, yüksek ateş, baş ve kas ağrısı şikâyetleriyle başvuran genç erkeğin Aarhus Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındığını bildirdi. Zika virüsünü taşıyan sivrisinek türü Aedes'in, Kanada ve Şili hariç Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde görüldüğü belirtiliyor. ABD, virüs nedeniyle 22 ülkeye seyahat uyarısında bulunmuştu. 
İngiltere Kamu Sağlığı Dairesi'nden yapılan açıklamada da, Kolombiya, Surinam ve Guyana'dan dönen üç kişide Zira virüsünün tespid edildiği bildirilmiş, İtalya, İspanya ve İsviçre'de de Zika virüsü vakalarına rastlandığı belirtilmişti.
Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. Bilimadamları virüsün cinsel yolla da bulaşabileceğini bildiriyorlar.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...