Dünya şokta! Kuzey Kore'den kritik karar...

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Dünya şokta! Kuzey Kore'den kritik karar...

DÜNYA Haberleri  / DHA

Japonya, geçtiğimiz haftalarda hidrojen bombası denemesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini duyuran Kuzey Kore’nin bir hafta içerisinde uzun menzilli füze denemesi yapmaya hazırlandığını ifade etti.

Kuzey Kore, Ocak ayının başlarında hidrojen bombası denemesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Japonya’da yayın yapan Kyodo haber ajansı ise ismini açıklamadığı Japon Hükümeti yetkilisine dayandırarak verdiği haberinde, Kuzey Kore’nin bir hafta uzun menzilli füze denemesi gerçekleştirmeye hazırlandığını yazdı. Haberde, yetkilinin ülkenin batı kıyılarında yer alan Tongchang-ri füze test alanına ait uydu görüntülerinin olası hazırlığa işaret ettiği belirtildi.
Japon politikacı Koivhi Hagiuda, hükümetin Kuzey Kore’yi provokatif hareketlerinin engellenmesi için müttefikleri ile işbirliği yapmaya devam edeceğini söyledi. Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kim Min-Seok, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmazken Güney Kore Ordusu’nun uzun menzilli füze denemesine dair işaretleri incelediğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...