ABD Libya'da DAEŞ'le mücadele zemini arıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Libya'da DAEŞ'le mücadele zemini arıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığı, Libya'da DAEŞ militanlarının hangi bölgelerde ne düzeyde etkili olduğunu tespit edebilmek için Amerikan askerlerinin yerel güçlerle irtibat halinde çalıştığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, günlük basın toplantısında ABD'nin Libya'da DAEŞ'le mücadele çerçevesindeki eylemlerine ilişkin bilgiler verdi.

Konuyla ilgili detay vermeyeceğini ifade eden Cook, ABD askerlerinin Libya'daki DAEŞ hareketliliğini analiz edebilmek için yerel güçlerle irtibat halinde çalıştıklarını vurguladı.

DAEŞ-karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Paris ve Brüksel'de gerçekleştirdikleri toplantılarda DAEŞ'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki yayılmasına ilişkin konuların masaya yatırıldığını anlatan Cook, "Koalisyon üyesi ülkeler, DAEŞ'in farklı coğrafyalara yayılmasından ciddi endişe duyuyor. Libya da bu ülkelerden biri" dedi.

2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana Libya'daki istikrarsızlık devam ediyor. DAEŞ'in ülkedeki istikrarsızlık ortamından faydalanarak başta Sirte ve Darnah olmak üzere ülkenin belli bölgelerinde hakimiyetini artırmaya çalıştığı kaydediliyor.

ABD'nin Afganistan'daki komutanı değişti

Ayrıca Pentagon Sözcüsü Cook, ABD'nin Afganistan'daki en üst düzey komutanı General John Campbell'in yerine, Korgeneral John Nicholson'ın getirildiğini açıkladı.

Nicholson, son olarak NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanı olarak Türkiye'de görev yapıyordu.

Cook, 2014 yılından bu yana Afganistan'da komutanlık yapan Campbell'ın emekliye ayrılabileceğini ifade etti.

Afganistan'ın Kunduz şehrinde geçtiğimiz ekim ayında ABD hava kuvvetlerine bağlı uçaklar, "Sınır Tanımayan Doktorlar"a bağlı bir sağlık merkezini yanlışlıkla hedef almış ve 22 sivil hayatını kaybetmişti.

ABD'nin Afganistan'daki birlikleri bu olaydan sonra yoğun eleştiri almış, olayın ardından Pentagon soruşturma başlatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...