Husiler ve Salih yanlıları bir siyasetçinin oğlunu kaçırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Husiler ve Salih yanlıları bir siyasetçinin oğlunu kaçırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Husiler ve Salih yanlıları, Islah Partisi Şebve Sekreteri'nin evini basarak oğlunu kaçırdı.

Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, Şebve'de Islah Partisi İl Sekreteri Hasan Hudeyr'in evini basarak oğlunu kaçırdığı bildirildi.

Yemen'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı olan Islah Partisi'nin Şebve Basın Ofisi Müdürü Salim Sail el-Halifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husiler ile Salih yanlılarının İl Sekreteri Hasan Hudeyr'in Beyhan ilçesindeki evine baskın düzenlediğini ve oğlu Abdulkadir'i kaçırdıklarını belirtti.

Hudeyr'in akıbeti hakkında bilgi vermeyen Halifi, silahlı grupların hala evde olduğunu söyleyerek "Husiler ve Salih yanlıları, yönetim yanlısı grupların baskıları nedeniyle artık kentteki vatandaşların evlerini basmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Husiler ile Salih yanlıları Şebve'nin Beyhan, Useylan ve Harib'i elinde tutarken kalan ilçeler, yönetim yanlısı grupların kontrolü altında bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...