Rusya turizm yasağını kaldırıyor

Düzenleyen:
Rusya turizm yasağını kaldırıyor

DÜNYA Haberleri

Mısır’dan havalanan Rus yolcu uçağını IŞİD'in patlatmasının ardından Rus turistler için uygulanmaya başlanan turizm yasağı kaldırılıyor.

Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Mısır parlamento başkanıyla bir araya gelen Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Rus turistler için yürürlükte olan turizm yasağının kısa bir süre içinde kaldırılabileceği bilgisini verdi. Narışkin, “Rus turistlerin Mısır tatil beldelerinde yeniden tatil yapabilmeleri için görüşmeler yaptık ve eminim ki kısa bir süre içinde bu problemi çözmüş olacağız” diye konuştu.
31 Ekim’de Kogalymavia Havayolu’na ait yolcu uçağı St. Petersburg’a varmak üzere Şarm-el Şeyh Havalimanı’ndan havalanmıştı. Uçak Sina’ya düşmüş, 7 mürettebat dahil 224 yolcu hayatını kaybetmişti. Olay üzerine Rusya, Rus turistlere Mısır’da tatil satışını yasaklamıştı.
TÜRKİYE'YE TUR YAPAN 35 RUS ACENTETE DAVA
Rusya’da Türkiye’ye karşı ambargo uygulanmasına rağmen tur düzenlediği veya tur reklamı yaptığı gerekçesiyle dava açılan şirket sayısı 35’e, idari soruşturma sayısı 98’e çıktı. Bazı şirketlerin komşu ülkelerden geçişle turist taşıdığı saptanınca denetim artırılmıştı.
Kaynak : Habertürk

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...