Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: İmralı'ya gidecekler yarın açıklanacak

/ Kaynak: AA
Erdoğan: İmralı'ya gidecekler yarın açıklanacak

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyeti bu akşam Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile değerlendireceklerini ve Ergin'in yarın kararı açıklayacağını söyledi.



Başbakan Erdoğan ile Libya Başbakanı Ali Zeydan, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, soruları yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin ''İmralı'ya gidecek 2. heyet için İmralı tarafından isimler belirlendi.

İsimler Altan Tan, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder olarak açıklandı. İmralı tarafından belirlenmesini ve bu isimleri nasıl değerlendirirsiniz? BDP'lilerin Karadeniz turu yarıda kesildi, tamamlanamamasını nasıl yorumlarsınız? Muhalefetin bazı AK Partililer tarafından olayın kışkırtıldığı iddiaları var'' sorusunu, şöyle yanıtladı:

''Hangi muhalefet onu söylüyor bilemem. CHP'nin bu tür şeyler söylemesi mümkündür. Bütün resimler, kayıtlar Sinop'ta kimlerin olduğunu ortaya koyuyor. Bugün de birçok yazılı medyada özellikle Sinop'taki belediye başkanının bu işin içinde olduğu ifade ediliyor. Seçilmiş olan milletvekillerine karşı yapılan eylemin doğru olmadığını dün grup konuşmamda çok açık, net ifade ettim. İster beğenin, ister beğenmeyin milletvekilleridir, gelirler yasalar çerçevesinde kendilerine nerede, ne yapılması gerektiği zaten bildirilmiştir. Bunu bilirler, oralarda da bu tür yapmaları gereken çalışmayı yaparlar. Biz, öğretmenevinde onları ağırlayacak kadar onlara ev sahipliğinin en güzelini uyguladık.
Öğretmenevleri kiminle bağlantılı? Bizimle bağlantılı, Milli Eğitim Bakanlığımıza ait yer. Samsun'da ise İçişleri Bakanım valiye verdiği talimatla, bizzat bende İçişleri Bakanıma bunu söyledim, orada da yine aynı şekilde valimiz gereken oradaki faaliyetlerine yönelik onlara ilgiyi ve yardımı yapmıştır. Bu çerçeve içerisinde onlar oradaki çalışmalarını yürütmüşlerdir. Fakat gerek Sinop'ta, gerek Samsun'daki bu tepkiler onların Ankara'ya dönmelerine yönelik bir karar almalarını gerektirdi ki onlar Giresun, Trabzon o istikamette daha devam etmediler, daha sonra Ankara'ya döndüler. Olayın tamamı budur.''

-''CHP'nin yetkilisi aynaya çok sık bakması lazım''-



Erdoğan, BDP'lilerin Karadeniz turunu yarıda kesmelerinin AK Parti ile ilişkilendirilmesini de eleştirerek, ''Olayı AK Parti'ye bu şekilde havale etmeye gayret eden CHP'nin yetkilisinin aynaya çok sık bakması lazım. Belli ki aynadan uzak kalmış, aynada uzak kaldığı için kirliliklerini göremiyorlar, bunların durumu budur. Bütün hepsi belgelidir, hepsi şu anda İçişleri Bakanlığımızın kayıtlarında, emniyet istihbarat kayıtlarında da mevcuttur'' dedi. Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyete ilişkin soruya da ''Onları bu akşam bakanımızla beraber bir araya geleceğiz, değerlendirmesini yapacağız, ondan sonra Adalet Bakanımız yarın kararı açıklar'' yanıtını verdi.

-Libya'da iş yapan firmaların dönüşü-


Başbakan Erdoğan, Libyalı bir gazetecinin, Libya'da iş yapan Türk şirketlerinden geri dönen bulunup bulunmadığını ve Türkiye'nin Libya'nın kalkınmasına ciddi anlamda katkısı olup olmadığını sorması üzerine, Libya'dan savaş nedeniyle ayrılan Türk firmalarından bazılarının tadilat işleri için tekrar döndüğünü bildirdi.

Türk firmalarının asıl dönüşlerinin yarım bıraktıkları yatırımları tamamlamak ve yeni altyapı, üstyapı yatırımlarına girmek için olacağını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti: ''Zaten birçok şirketlerimizin orada araç gereçleri, iş makineleri imha edildi, bunlar fotoğraflarıyla belli. Depolarda birçok malzemeleri bekletiliyor, bunlar orada mevcut. Projeler ellerinde mevcut olduğu için de bıraktıkları yerden devam ederek bir an önce bunları bitirmeleri söz konusu. Bir de tabi Libya'nın devrimden sonraki sürecine yönelik olarak da derlenip, toparlanmanın, bu savaşın, adeta savaşın, devrimin bütün kötü kalıntılarını, görüntülerini ortadan kaldırması da inanıyorum ki şu andaki yönetimin en önemli başarısı olacaktır. Bu konuyla ilgili olarak Türkiye her an Libyalı kardeşlerinin yanındadır. Çünkü çok güçlü müteahhit firmalarımız var, dünyada Çin'den sonra ikinci sıradayız, bu güçlü firmalarımızla birlikte Libya'nın altyapısını, üstyapısını ele almak suretiyle tabi 1 milyon 700 bin kilometrekarelik bir arazide atılacak adımlar, yapılacak yatırımlar şüphesiz ki Libya yönetiminin en başarılı adımları olacaktır. Bizler hükümet olarak girişimcilerimizle bu konuda başlattıkları yatırımların devamı olarak Libyalı kardeşlerimizin yanındayız.''
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...