'Ecdadımızın mirasını kanımızın son damlasına kadar koruyacağız'

Düzenleyen:
'Ecdadımızın mirasını kanımızın son damlasına kadar koruyacağız'

DÜNYA Haberleri

Türkmendağı'nda ilerleyen Esed birliklerine karşı direnişini sürdüren Türkmenler, ecdad mirası topraklarını kanlarının son damlasına koruyacaklarını vurguluyor.

Rusya'nın yoğun hava bombardımanından destek alarak Türkmendağı'nda karadan ilerleyen Esed rejimine bağlı birliklere karşı ellerinde kalan köylerde direnmeye devam eden Türkmenler, yeni mevzilerine coğrafi koşullar nedeniyle zorlukla ulaşıyor.

Rus uçakları tarafından Bayırbucak bölgesindeki köylere yönelik saldırılar devam ediyor. Rejim birlikleri, Türkmen muhaliflerin bulunduğu bölgeye hakim köy ve tepeleri ele geçirdi. Daha önce kara yoluyla cephe hattındaki mevzilere ulaşabilen muhalifler, yolların, rejim tanklarının görüş alanına girmesi nedeniyle ormanlık alanlardan yaya olarak gidebiliyor.

"Kanımızın son damlasına kadar koruyacağız"

Türkmenlerden Mustafa Harputlu (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerini son çatışmalarda kaybettiklerini, saldırılarda sivillerin yaşadığı yerleşim alanlarının vurulduğunu söyledi.

Harputlu, "Okul, ev, dükkan her yere bomba atıyorlar. Köyümüz Çukurcak, geçen hafta rejimin eline geçti, şimdi diğer Türkmen köylerini korumaya çalışıyoruz. Ecdadımızın bize miras bıraktığı topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar muhafaza edeceğiz" dedi.

Beşir Kordi (25) de Esed birliklerinin saldırılarına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Köylerini yeniden almak için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Kordi, "Bize ecdadımızın emanet ettiği 500 yıllık topraklarımız için canımızı feda ediyoruz. Elimizde bir şey kalmasa da taşla, sopayla da olsa son damla kanımıza kadar düşmanla savaşacağız" diye konuştu.

"Rusya geldikten sonra çok kayıp verdik"

Muhammed Abdullah (22) ise köylerini korumak için mücadele ettiklerini belirterek, "Rusya geldikten sonra çok kayıp verdik. Hava saldırılarında yaşlı, çocuk ayrımı yapmıyorlar" dedi.

"Rusya ve Esed birlikleri 'DAEŞ var' yalanıyla köylerimizi vuruyorlar" diyen Hüseyin Yakup (42) da rejim birliklerinin hakimiyetine geçen Ablaklı köyündeki şehitlikte bulunan kabirlere de Esed askerlerince zarar verildiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...