Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vietnam’da Türk iş adamına skandal muamele: Fişini çekecekler !

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Vietnam’da Türk iş adamına skandal muamele: Fişini çekecekler !

YAŞAM Haberleri  / İHA

Vietnam’da domuz gribi olduğu tespit edilen ve hastanede tedavisine başlanılan iş adamı Mehmet Acımık’ın yaklaşık 30 bin dolarlık hastane masrafının 7 bin 200 dolarlık kısmı ödenmezse yarın hastanede onu hayatta tutan makinenin fişinin çekileceği iddia edildi.

Kronik astım rahatsızlığı bulunan 34 yaşındaki iş adamı Mehmet Acımık’a, H1N1 virüsü kaptığı teşhisi konuldu. 7 gündür yoğun bakımda yatan kardeşinin hastane masraflarını karşılayamadıklarını belirten ağabey Devrim Acımık (40), masrafları karşılayacak güçlerinin kalmadığını ifade etti. Kardeşlerini hayata döndürmek için altı aylık bebeğinin sesini yoğun bakımda telefonla dinleten Acımık ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istediklerini belirtti.

Çok zor durumda olduklarını ifade eden ağabey Acımık, “Kardeşim yaklaşık 1 ay önce Vietnam’a iş için müşterilerimizi ziyaret etmek için gitti. Kendisi astım hastası kullandıkları ilaçların bittiğini ve orada alma imkanın olmadığını söyleyince bizde uçak biletini erkene aldık. Fakat Hanoi şehrinde uçağa binerken hostesler oksijen ihtiyacının olup olmadığını sorunca oda olacağını söylüyor bunun üzerine kardeşim uçaktan indiriliyor. Daha sonra bize haber verdi biz de Dışişleri Bakanlığı ile görüştük onlarda Türkiye Vietnam Büyükelçiliği’ne haber verdiler, sağ olsunlar onlar da kardeşimle ilgilendiler ve alıp hastaneye götürdüler. Bu süre zarfında kardeşime hava verdiler, kan testi falan yapıldı, ama kardeşim iyice hava alamaz duruma geldi. Sonrasında bize uyutulması gerektiği söylendi. Bizde ‘olur’ verdik ve kardeşim uyutuldu. Kardeşimin yapılan testlerinin çıkan sonucunda H1N1 denilen ‘domuz gribi’ virüsü tespit edildi ve makinaya bağlanması gerektiği söylendi. Bugün itibari ile de kardeşim 15 gündür uyutuluyor” dedi.

Ağabeyi Acımık, Vietnam’da yaşam savaşı veren kardeşinin durumu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu süre zarfında Hanoi Büyükelçiliği’nden bana sabahın dördünde bir telefon geldi ve ‘kardeşinizin şu anda yaşama şansı yüzde 20 Ekmo diye bir cihaz var bu domuz gribi tedavisinde ciğerlere oksijen veren bir cihaz bu cihazın bağlanması gerektiğini aksi taktirde kardeşimin kaybedileceğini’ söylediler. Bende gereken neyse yapılmasını söyledim ve taahhüdü göndereceğimi söyledim. Vietnam hükümeti sağlık giderlerini bizden haklı olarak talep ediyor. Çünkü kardeşimin sigortası Vietnam’da geçerli değil. Makinanın maliyeti 10 bin dolar, ilaçlar 5 bin dolar, dün bir makine bağlandı 2 bin 500 dolar dediler bin 500 dolarını acil istediler onu gönderdik. Hastane bizden ‘illa ödeme yapılacak’ dedi ama bizler öyle durumu iyi olan büyük bir firma değiliz. Eşten, dosttan, akraba kanalıyla 4 bin dolar toparladık gönderdik. Fakat şu an da hastane bize diyor ki ‘hastane masraflarının tamamını ödeyin aksi taktirde makinanın fişini çekeceğiz’ diye bilgi verdiler.”

“BU PARA ÖDENMEZSE KARDEŞİM MAKİNEDEN ÇIKARILACAK”

Kardeşinin tedavi gördüğü Vietnam’daki hastaneye yarın 7 bin 200 dolar gönderilmez ise onu hayata bağlayan makinanın fişinin çekileceğini kaydeden Acımık, “Makinanın filtresi 7 bin 200 dolar bunu şu anda bizim gönderecek durumumuz yok. Ben Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizle gerekli olacak herkesle görüştüm. Allah razı olsun arıyorlar yardımcı olmaya da çalışıyorlar. İl başta Sayın Taner Yıldız olmak üzere aradılar bire bir kendileri ile görüştüm. Bütün bilgilerini verdim. Lakin hükümetimiz sağlık konusunda oraya müdahale edemiyor. Binali Yıldırım bakanımızın danışmanı aradım oradaki elçilikle görüştü ama para konusunda yine bir şey yapılamıyor. Berat Albayrak bakanımız ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ilgileniyor. Ama kardeşimin makinadan çıkarılıp çıkarılmayacağı ile ilgili bir sonuç yok, sonuç itibari ile bu para ödenmezse kardeşim makinadan çıkarılacak. Acil olan 7 bin 200 dolar, ayrıca hastane 30 bin doları geçen hastane masrafları içinde Büyükelçiliğin taahhüt vermesini istiyor” diye konuştu.

Acımık, son olarak Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kendilerine yardım etmelerini istedi.

Öte yandan, Vietnam’da yaşam savaşı veren iş adamı Mehmet Acımık’ın evli ve 6 aylık bir kız çocuğu babaso olduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...