Tunceli'de PKK'ya 2 metre karda nokta operasyonlar

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Tunceli'de PKK'ya 2 metre karda nokta operasyonlar

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli'de güvenlik güçleri, kış üstlenmesine giren PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanlarda yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığında nokta operasyonları düzenliyor.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ile 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı bünyesinde özel eğitimli ve profesyonel birliklerden oluşan güvenlik güçleri, il merkezi, Hozat ile Ovacık ilçelerinin dağlık alanları ve derin vadilerde kış üstlenmesine girdiğini belirlediği teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar düzenliyor. İl merkezi çevresindeki Çiçekli ve Rabat Vadisi ile Hozat ve Ovacık ilçelerindeki belirlenen noktalara sabahtan itibaren birlikler sevk edildi. Çetin kış koşulları ile kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ve eksi 20 derecelere düşen hava sıcaklığında gerçekleştirilen operasyonlarda, teröristlerin saklandığı mağaralar tek tek aranıyor. Askerlerin yoğun kar nedeniyle karadan giremediği bölgelerde ise Kobra helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına alarak bombalıyor. Güvenlik güçleri operasyonlarda dedektör köpekler de kullanılırken, tuzaklanan patlayıcıların yerleri de tespit ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...