'Dolmabahçe’deki müzakere değildi'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Dolmabahçe’deki müzakere değildi'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Dolmabahçe mutabakatı" diye nitelendirilen görüşmeye ilişkin, "Müzakere değil, görüşmeydi; bir mutabakat sağlandığı yoktu. Öcalan bir silah bırakma iradesi koydu, bunu deklare etti" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Kobani olayları başladığında İç Güvenlik Yasası’nı Meclis’e getirdiklerini söyleyerek, "O zaman yeri göğü yıktınız" dedi. Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin soruya, "Çözüm sürecini devlet bırakmadı. Terör örgütü ve paydaşları ihanet etti. Örgüt devrimci halk savaşı ilan etti, terör saldıklarına başladı. Devlete çok eleştiriler geliyor ama biraz daha başka tarafa yöneltmek gerekmez mi? Devrimci halk savaşı başlatan örgüte eleştiriler yöneltmek gerekmez mi? Üç tane mahalleye o insanları silahlandırıp ne yapacaksınız, devlet mi kuracaksınız" yanıtını verdi.

"KABUL ETTİK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Dolmabahçe mutabakatı" diye nitelendirilen görüşmelere ilişkin bir soru üzerine ise Akdoğan, "Müzakere değil görüşmeydi, bir mutabakat sağlandığı yoktu. Öcalan bir silah bırakma iradesi koydu, bunu deklare etti. HDP bunu açıkladı, bir takım maddeler açıklandı. ’Her konu Meclis’te görüşülebilir’ dedim. O maddeleri kabul ettik diye bir şey söz konusu değil. İstihbarat örgütleri her zaman görüşme yapmıştır ama şu anda görüşme yapılmıyor. Şu anda görüşme söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Dolmabahçe mutabakatı"nı yok saydığının belirtilmesi üzerine Akdoğan, "Cumhurbaşkanı ’Uygulamaya bakalım. Öyle lafla olmuyor bu işler’ demiştir" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...