THY, dünya deviyle imzaladı

Düzenleyen:
THY, dünya deviyle imzaladı

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları ve Boeing Seattle'da stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

THY filosuna katılacak biri 777-300ER, diğer ikisi de 737-800 tipi üç uçağın teslimatı için ABD'nin Seattle kentinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Boeing Ticari Uçaklar Başkanı Raymond L. Conner tarafından imzalandı.

Bu anlaşma ile Türkiye ile ABD arasında havacılık sektöründe ilişkilerin daha da derinleştirilmesi planlanıyor. Stratejik iş birliğinin ardından komisyonlar oluşturulacak. Bu komisyonlar, havacılık sanayinde iş birliği, ortak tasarım merkezleri, parça imalatı, eğitim, ortak eğitim satışı gibi bir çok alt konuda projeler geliştirecek.

Uzmanlar, Boeing'in bu tür anlaşmaları az sayıda şirketin yaptığına dikkat çekerek iki ülke arasında havacılık konusunda 'alıcı-satıcıdan' öte bir konuma geçilmesi için önemli bir alt yapı oluşturulacağına dikkat çekti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...