Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Putin açıklaması

ABD'den Putin açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, Vladimir Putin'in yolsuzluğa karıştığı yönündeki iddialar hakkında, “Rus hükümetinin yolsuzluğu hakkındaki düşüncelerimiz çok iyi bilinmektedir” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Finansal İstihbarat Birimi Müsteşar Vekili Adam Szubin'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yolsuzluğa karıştığı yönündeki sözlerine ilişkin konuştu.
Toner, “Genel olarak konuşmam gerekirse Rus hükümetinin yolsuzluğu hakkındaki düşüncelerimiz çok iyi bilinmektedir. Rus hükümetinin birçok mertebesinde yolsuzluk olduğu yönündeki kaygılarımız devam etmektedir” dedi.
Toner, Rusya hükümetine, hükümet dışı aktörlerle ilişkileri durdurarak daha şeffaf bir tablo çizmeleri yönünde uyarılarda bulunduklarını, Moskova'ya uyarılarda bulunmaya devam ettiklerini söyledi.
Suriye'de rejim tarafından abluka altında tutulan şehirler
Toner ayrıca, basın toplantısında soru cevap bölümüne başlamadan yaptığı açıklamada, Suriye'de Beşşar Esed yönetimi tarafından kuşatma altında tutulan şehirlere bir an önce insani yardımın ulaşması yönünde çağrıda bulundu.
Taraflar arasında Cenevre'de hangi grupların masaya oturacağı hakkında tartışma devam ederken, Toner, Suriye'de 100 binlerce kişinin yiyecek ve ilaç ihtiyacı olduğunu söyledi.
Toner, DAEŞ, Hizbullah ve Esed rejiminin Suriye'de birçok şehri kuşatma altında tuttuğunun altını çizerek, “Bütün taraflar acil olarak, hiçbir şart gözetmeksizin Suriye'de kuşatma altındaki şehirlere yardımların ulaşmasına izin vermelidir” dedi.
Açıklamasında Esed ve Putin'e seslenen Toner, “Esed yönetimi, Uluslarası İnsani Hukuk kurallarına uymalıdır. BM üyeleri, özellikle Rusya, Esed hükümetine baskı yaparak bir an önce geçişlere izin vermesini sağlamalıdır” ifadesini kullandı.
Toner, kendisine yöneltilen bir soru üzerine İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un "Türkiye, petrolünü alarak finansal olarak DAEŞ'i destekledi" şeklindeki iddiasına ilişkin konuştu.
İddiaların bu sefer Rusya'dan değil de ABD'nin müttefiki İsrail tarafından geldiği yönünde bir hatırlatma üzerine Toner, “Kendileriyle aynı fikri paylaşmıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...