Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her 7 kişiden 1'i Apple ürünü kullanıyor

Her 7 kişiden 1'i Apple ürünü kullanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

2016 mali yılının ilk çeyreğine dair mali sonuçlarını açıklayan Apple, dünya genelinde 1 milyardan fazla cihazının aktif olarak kullanıldığını duyurdu.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, 1 milyar sayısını geride bıraktı. 
Apple'dan gelen yeni açıklamaya göre, dünya üzerinde 1 milyardan fazla aktif şekilde kullanılan Mac, iPhone, iPod Touch, iPad, Apple TV ve Apple Watch mevcut. 
Dünya üzerindeki toplam insan sayısının 7'de 1'i kadar Apple ürününün olması Apple'ın, küresel pazarda ulaştığı başarının açık bir göstergesi. 
Apple, Mart ayında yapacağı etkinlik öncesinde açıkladığı bu rakamlar kuşkusuz Apple'ın mali başarısını özetler nitelikte. Zira Apple'ın 200 milyar doların (600 milyar TL) üzerinde nakit rezervi bulunuyor. 
Başka bir deyişle, Apple'ın bilgisayar ve akıllı cihaz sektöründeki en büyük rakiplerinden biri olan Sony'i satın alması için harcaması gereken meblağ neredeyse nakit rezervinin 6'da 1'i.  
Bir süredir otomobil sektörüne gireceği ve elektrikli veya sürücüsüz modeller üzerine araştırma yaptığı iddia edilen Apple'ın bu sektörün dev isimlerini bünyesine katması da elindeki nakit sayesinde oldukça kolay. 
Apple'ın, ürettiği elektrikli araçlar ile adını duyuran 35.7 milyar dolar değerindeki Tesla ve 55.7 milyar dolar değerindeki Ford'u satın alması durumunda hala 111.6 milyar dolar nakit rezervi kalıyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...