2 savcı ile 6 hakime soruşturma izni

Düzenleyen:
2 savcı ile 6 hakime soruşturma izni

GÜNDEM Haberleri

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, kamuoyunda “Kozmik Oda” olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında arama yapan 8 hakim ve savcıyla ilgili soruşturma izni verdi.

Ebru Karatosun ANKARA 
O isimler; savcılar Mustafa Bilgili ve Şadan Sakınan ile hakimler Hasan Şatır, Dündar Örsdemir, Nihal Uslu, Halil İbrahim Kütük, Abdullah Bahçeci ve emekli hakim Selahattin Türkeri. Hakim Halit Dönmez hakkındaki dosya ise, Yargıtay üyesi olması nedeniyle ayrılarak Yargıtay’a gönderildi. 3. Daire, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin soruşturma izni vermesindeki gerekçesinde “Gizli bilgilerin TÜBİTAK’taki paralellerin eline geçmesine neden olmak” ve “Sahte ihbar telefonu ile soyut gerekçelerle soruşturma başlatmak” iddiaları yer aldı. Bu kişilere ilişkin soruşturma işlemini HSYK 2. Dairesi yapacak. 2. Daire, soruşturma tamamlanıncaya kadar hakim ve savcıları açığa alabilir ya da yargılanmalarına izin verebilir. Soruşturmanın sonunda 8 isim hakkında yer değiştirmeden meslekten ihraca kadar disiplin cezasına da hükmedebilecek

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...