92 milyon avro

Düzenleyen:
92 milyon avro

SPOR Haberleri

Süper Lig’de yıllardır şampiyonluğa hasret olan bordo-mavili kulüp, son yıllarda har vurup harman savurduğu için finansal açıdan çok zor bir dönemden geçiyor

Son yıllarda transferler için yaptığı harcamalar nedeniyle finansal açıdan sıkıntılı süreçten geçen Trabzonspor ‘un son 6 sezonda transfere döktüğü para astronomik boyutlara ulaştı. KAP'ta yayımlanan resmi verilerden edinilen bilgilere göre, Trabzonspor Kulübü son 6 sezonda 49 oyuncuyu kadrosuna katarken, bu transferler için 92 milyon 70 bin avro bonservis ücreti verdi.
Bordo-mavili kulüp, 2010-2011 sezonundan bugüne transfer ettiği oyuncuların bazılarıyla yola devam etme kararı alırken, büyük çoğunluğunu verim alamadığı gerekçesiyle sözleşme feshi ve kiralama yöntemiyle başka kulüplere göndermeyi tercih etti. Bu dönemde kulüp başkanlığı yapan Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör olarak Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve Şota Arveladze'yi takımın başına getirdi.
Hacıosmanoğlu'dan 17 transfer
Bordo-mavililer, 2014-2015 sezonunda kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde 17 futbolcu transfer etti. Bu futbolculara bonservis bedeli olarak 33 milyon 570 bin avro ödeyen Trabzonspor, bu sezonda üç teknik adamla (Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal) çalıştı. Karadeniz temsilcisi, son 6 sezon içerisinde en pahalı transferi ise 2014-2015 sezonunda Ganalı Majeed Waris'i alarak yaptı. Futbolcunun Rus kulübü Spartak Moskova'ya 6 milyon avro ödeyen bordo-mavili kulüp, verdiği ücretin karşılığında ise futbolcudan istediği verimi alamadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...