CHP'li bir grup tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
CHP'li bir grup tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Antalya İl Gençlik ve Kadın Kolları üyesi bir grup, 3 gün önce bir kişi tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen E.F.B'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

Kazım Özalp Caddesi'nde "Kadına değil şiddete kaldır elini" pankartıyla toplanan grup, Attalos Heykeli'ne kadar yürüdü. Kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerin durmasına yönelik sloganlar atan grup adına açıklamada bulunan CHP Kadın Kolları Üyesi Başak Tezcan, Türkiye'de son 5 yılda 1134 kadının öldürüldüğünü ve çok sayıda kadının da taciz edildiğini söyledi. Bağdat Caddesi'nde yaşanan olayın ardından sosyal medyada tecavüzü meşrulaştırmaya yönelik girişimlerin bulunduğunu belirten Tezcan, Türk kadınlarının bu girişimlere sessiz kalmayacağını ifade etti.

Kadınların da sokak ve meydanlarda gece saatlerinde rahatça dolaşabilmesi gerektiğine dikkati çeken Tezcan, "Kadınlar özgür olmadan erkekler de özgür olmayacaktır. Kadın cinayetleri, tecavüzler son buluncaya kadar mücadele edeceğiz. Zaman ve mekan sınırlaması olmadan sokaklar kadınlarındır" dedi.

Grup, kadınların gece uğradığı sözlü tacizlerle ilgili skeç sahneledikten sonra dağıldı.

Ankara

Öte yandan, CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup da E.F.B'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kızılay'daki CHP Ankara İl Başkanlığı karşısında düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada, 19 yaşındaki bir genç kızın tecavüze uğramasının herkesi derinden üzdüğünü ve yaraladığını söyledi. Saldırıdan sonra sosyal medyada yayımlanan, kadını aşağılamaya yönelik, cinsel ayrımcılık içeren söylemleri kınayan Cankurtaran, saldırının ardından ortaya atılan "Saat 3'te ne işi vardı" söylemlerini saldırıları meşrulaştırma çabası olarak niteledi.

Cankurtaran, "Saldırının ardından gelen 'saat 3'te ne işi vardı" söylemleriyle saldırıları meşrulaştırma çabaları içinde olan canilerin açıklamaları bu hastalıklı ruh halinin ve gittikçe bozulan toplumsal yapının ne denli tehlikeli boyutta olduğunun en açık kanıtıdır" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...