Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'yi yazdı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'yi yazdı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, baba ocağı memleketi Rize'yi yazdı. Her şehrin bir kimliği vardır diyen Erdoğan, Rize'nin kültürünü, coğrafyasını ve yapılan yatırımları içten bir dille anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı memleketi Rize'yi yazdı. Her şehrin bir kimliği olduğunu belirten Erdoğan, Rize'nin de kendine has bir kimliği olduğunu belirtti. Rize'nin tarihinden, coğrafyasından ve yapılan yatırımları içten bir dille Milliyet gazetesinin Karadeniz ekine yazan Erdoğan, "Rize'yi görmemişseniz hayatınızda büyük bir eksiklik vardır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yazısı şöyle:

Her şehrin, beldenin bir kimliği vardır. Benim şehrim, baba ocağım, memleketim Rize de, kendine mahsus özellikleri olan, kimlik sahibi bir şehirdir.

Mesela Rize, denizden ve karadan ülkeye yönelebilecek saldırılara karşı daima teyakkuz halinde olmuştur. Birinci Dünya Savaşı'nda, sonuna kadar mücadele veren şehirlerden biri de Rize'dir. Cumhuriyet kurulurken de Rize, Milli Mücadeleye en büyük katkıyı sağlamış şehirlerden biridir.

Rize'nin coğrafyası, güzel olmanın ötesinde göz kamaştırıcıdır. Baharı, yazı, dört mevsimi; yeşili, ormanı, dağları, dereleri, deniz kıyısı, her şeyi ayrı bir güzeldir. Toprağı cömert, mahsulü bereketlidir.

Beşeri kaynak bakımından da zengin bir şehirdir Rize. İnsanları zeki, yetenekli, mert, mücadeleci, yardımsever, vatanına ve milletine bağlı, vefakar kimselerdir. Rize'nin insanı, sırtınızı yaslayabileceğiniz bir dağ gibi vakurdur.

Hayatımın her döneminde, girdiğim her mücadelede hemşerilerimi de yanımda gördüm.

Rize, yoksulluk ve yoksunluk devirlerinde, sılada ve gurbette hemşerilerine sahip çıkan, ihtiyaç sahibi herkese, kendini düşünmeden elindekini, avucundakini veren cömert insanlar diyarıdır. Aile büyüklerimden, çevremden buna dair sayısız hikaye dinlemiş, sayısız hadiseye şahit olmuşumdur.

Benim gözümde hemşerilerimin en önemli özelliklerinden biri de merhametli oluşlarıdır. Rize insanı, gurbette sabırla, çileyle helalinden elde ettiği kazançla, yemeyip yedirerek, giymeyip giydirerek ailesini ayakta tutmuştur. Eğitim için gurbete gide gençlerimizin pek çoğu hem çalışmış, hem okumuştur. Kendisi eğitim imkanı bulamayan hemşerilerim de, çocuklarına en iyi eğitim imkanlarını hazırlamaya gayret etmiştir.

Memleketimin insanlarının bir başka önemli özelliği de maneviyatlarının kuvvetli oluşudur. İnancına, ibadetine, ahlakına düşkün, erdemli kişilerin yaşadığı bu topraklar, en sıkıntılı dönemlerde dahi maneviyat dünyamızda unutulmaz izler bırakan şahsiyetler yetiştirmiştir. İnşallah bundan sonra da aynı manevi bereket devam edecektir.

Hemşerilerim adeta Evliya Çelebi'nin torunu gibidirler. Ülkemizin dört yanına ve dünyaya dağılmışlar, ama asla köklerinden kopmamışlardır. Doydukları yeri sahiplenmişler ama doğdukları yeri unutmamışlardır. Daha da önemlisi, gittikleri yerlerde öğrendikleri güzel şeyleri memleketlerine taşımanın çabası içinde olmuşlardır.

Ülkemizi yönetme sorumluluğu üstlendiğimiz son 3 yılda, Rize'nin imkanlarını ve hedeflerini büyütmek için çalıştık. Bu kapsamda, Karadeniz Sahil Yolu tamamlandı. Güney Çevre Yolu inşa ediliyor. Yeşil Yol Projesi'nin ihalesi yapıldı. Ovit Tüneli bitmek üzere. Havalimanının inşası için çalışmalara başlandı. Yeni bir liman için hazırlıklar devam ediyor.

Bölgenin en iyi üniversitelerinden birine sahip olan şehrimiz, ilçelere kadar yayılan modern hastaneleriyle sağlık hizmetlerinde çok iyi bir yere geldi. Toplu konutlar, yollar, köprüler, spor tesisleri, yurtlar daha nice hizmetlerle Rize, yepyeni bir döneme girdi.

Hiç şüphesiz, diğer şehirlerimiz gibi Rize'de daha fazlasına layıktır. Önümüzdeki dönemde, bir yandan da Rize'yi yeni ve daha büyük hizmetlerle buluşturmanı çabası içinde olacağız.

Yeşilin her tonuyla bizi selamlayan, muhteşem güzelliklerdeki yaylalarıyla bize huzur veren, coşkun denizin sert dalgalarıyla bizi heyecanlandıran, yüzü de yüreği de güzel insanlarıyla bizi kucaklayan Rize'nin evladı olmanın bahtiyarlığını taşımaktan gurur duyuyorum.

Unutmayınız, tarihi, coğrafyası ve insanıyla başlı başına bir marka olan Rize'yi görmemişseniz, Hayatınızda büyük eksiklik var demektir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...