1799 köy cep'ten ALO diyebilecek

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
1799 köy cep'ten ALO diyebilecek

Ekonomi Haberleri  / İHA

Turkcell'in 313 milyon dolarla ihalesini kazandığı yeni projeyle, en ücra bölgelere bile GSM sinyali ulaştırılacak. Sistemi bütün operatörler kullanabilecek.

İhalesini Turkcell'in kazandığı yeni projeyle, GSM operatörlerinin kapsama alanında olmayan nüfusu 500'ün altındaki 1.799 yerleşim yeri cep telefonuyla görüşebilecek. 'Mobil Kapsama Alanı Dışında Kalan Yerlerde Altyapı Kurulması ve İşletilmesi' projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haberleşme Genel Müdürü Atila Çelik ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv arasında imzalandı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, kurulacak altyapıdan bütün GSM operatörlerinin hizmet vereceğini belirterek, "Bu, ilk defa Türkiye'de aynı altyapının herkes tarafından kullanılması projesidir. Böylece orada lüzumsuz, atıl yatırım olmayacak. Görüntü kirliliği olmayacak" ifadelerini kullandı. Açılan ihalede 312 milyon 773 bin lira ile en düşük teklifi vererek evrensel hizmet yükümlüsü görevini üstlenmeye Turkcell'in kazandığını hatırlatan Yıldırım, "Nerede bir ocak tütüyorsa, nerede ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa, bir vatandaşımız nerede yaşıyorsa bizim erişmemiz lazım. Sosyal devlet budur" diye konuştu. Projenin tamamlanmasının ardından kapsama alanın %100'e ulaşacağını vurgulayan Yıldırım şöyle devam etti, "250 bin kişi kapsama alanı dışarısındaydı bunlarda kapsama alanı içerisine girecek. Orada bir sistem olacak ve herkes kullanacak. Operatörlerde kullanım bedelini bize ufak ufak ödeyecek. On senede bunun parası çıkacak şekilde dönüş yaparlarsa biz buna razı oluruz." ANKARA İHA

gt; gt; TOPLANTIDA BAZ ÖLÇÜMÜ YAPTI
Projenin imzaları Bakan Yıldırım, Ciliv ve Çevik arasında imzalandı. İstasyonların zararlı olduğu iddialarını da açıklayan Yıldırım, dünyada kabul edilen değerin 41 volt/metre olduğunu Türkiye'de ise 10 kabul edildiğini söyledi. Yıldırım'ın, toplantıda gerçekleştirdiği ölçümde değer 0.39 olarak çıktı.


gt; gt; Süreyya Bey görelim hızınızı…
Bütün köylere GSM sinyali ulaştıracak projenin 1.5 senede tamamlanabileceğini söyleyen Bakan Yıldırım, "Süreyya Bey, 'iletişimde Amerika'dan, Emily'den daha hızlıyız' diye hava atıyorsunuz, hızınızı görelim. Gerçek testi burada yapacağız'' şeklinde espri yaptı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, "Önümüzdeki günlerde çalışmalarımıza hız vereceğiz. Projeyi 2 yıldan az bir sürede tamamlayabiliriz" diye konuştu.


gt; gt; Tek ülke olacağız
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Yeni projeyle biz, nüfusunun tamamına mobil kapsama hizmeti temin eden dünyada tek ülke olacağız" dedi. Acarer, Türkiye'nin geniş bant abone sayısını en hızlı artıran ülke olduğuna da dikkat çekti.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...