Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gereksiz vitamin kansere yol açıyor

- Güncelleme:
Gereksiz vitamin kansere yol açıyor

GÜNDEM Haberleri

İhtiyaç yokken alınan vitaminler sağlık için tehdit. E vitamini prostat, C vitamini ise akciğer kanseri riskini artırıyor.

Son yılarda tüketimi hızla artan vitamin hapları ile ağrı nbsp;kesicilerin, bilinçsiz kullanılması halinde prostat ve akciğer kanseri gibi ölümcül hastalıklara yol açtığı bildirildi. Bu konuda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Murat Topbaş, bütün ilaçların beklenen olumlu ve faydalı etkileri bulunduğu gibi her ilacın istenmeyen yan etkilerinin de söz konusu olduğunu ifade etti. Türkiye'de 2011 yılında en çok satılan ilaçlar listesinin başında, ağrı kesici lerin bulunduğuna dikkati çeken Topbaş, bu tür ilaçların doktor kontrolü olmadan, en basit ağrı ve ateşte kullanıldığında diğer etkilerinin yanında hayati tehlikeye yol açan nbsp;mide kanamaları, karaciğer ve böbrek yetmezliklerine sebep olabildiğini vurguladı. Prof. Dr. Yeltekin Demirel de vitamin haplarının fazla alınmasının, başta kanser olmak üzere çeşitli ölümcül hastalıklara sebep olabileceğini bildirdi. Prof. Demirel, vücuda takviye olsun diye kontrolsüz biçimde kullanılan vitaminlerin yol açtığı hastalıklar konusunda şunları söyledi: "E vitamininin ilaç şeklinde aşırı alınması prostat kanseri riskini artırmaktadır. Ayrıca, C ve E gibi multivitaminlerin bir arada alınmasının nbsp;akciğer kanserine, A vitaminin aşırı kullanımının da körlüğe yol açtığı gözlenmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...