Başbakan Davutoğlu sabah namazını Kabe'de kıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Davutoğlu sabah namazını Kabe'de kıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sabah saatlerinde temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretinin ilk gününde umre yaptı. Sabah namazını Kabe'de kılan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Kabe'de umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yi gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan ziyaretinin ilk gününde umre yaptı. Davutoğlu, gece saatlerinde geldiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Konukevi'nde ihrama girerek, karayoluyla Mekke'ye geçti.

Davutoğlu, Mescid-i Haram'ın yanında yer alan Kraliyet Konukevi'nde bir süre dinlendikten sonra Kabe'ye geçti. Sabah namazını Kabe'de kılan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Kabe'de umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yi gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı milletvekilleri de umre yaptı.

Umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasındaki umre sa'yi sırasında Türk ve yabancı Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Davutoğlu ve bakanlar, bu kişileri el sallayarak selamladı.

Umre yapan Başbakan Davutoğlu, daha sonra Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

Başbakan Davutoğlu, bugün Mekke'de temaslarını sürdürecek, yarın da beraberindekilerle Medine'ye geçerek, Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi de ziyaret edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...