Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sisam açıklarındaki faciada ölü sayısı 26’ya ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Sisam açıklarındaki faciada ölü sayısı 26’ya ulaştı

YAŞAM Haberleri  / DHA

EGE Denizi’nde, Sisam Adası (Samos) yakınlarında alabora olan ahşap tekneden suya düşerek yaşamını yitiren mültecilerin sayısı 26’ya ulaştı.

Yunanistan’da yayın yapan ’www.enikos.gr’ adlı sitenin haberine göre, dün sabah Türkiye kıyılarından denize açılan mültecilerin içinde bulunduğu teknenin Sisam yakınlarında alabora olması sonucu ölenlerin sayısı 24’ten 26’ya yükseldi. Gece bulunan 2 cesedin Sisam’daki hastanenin morguna kaldırıldığı belirtildi. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarında İtalyan Sahil Güvenlik ekipleri de işbirliği kapsamında Yunan Sahil Güvenliği’ne destek verdi. İtalya Sahil Güvenliği alabora olmuş tekne üzerindeki mültecilerin kurtardığı anları Twitter’dan paylaştı. Bir mültecinin ölen küçük çocuğunu kucağından hiç bırakmadığı anlar da kameralara yansıdı. Şu ana kadar 10 mültecinin kurtarıldığı öğrenildi. Ayrıca alabora olan tekne ise Yunan Sahil Güvenliği ekiplerince çekilerek Sisam’a götürüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...