Erdoğan: 'Leyla Zana önce yemin etsin'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Erdoğan: 'Leyla Zana önce yemin etsin'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Leyla Zana önce yemin etmeli, aksi takdirde görüşme olmaz. Görüşmesini söylediği başlıklar altında düşünüyorsa gelmesine gerek yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla Zana’nın kendisiyle terörist başının hapishane koşullarını konuşmayı planlaması durumuna ilişkin, "Görüşmesini söylediği bu başlıklarda düşünüyorsa gelmesine gerek yok” dedi.
Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralılar olduğu ve ambulansların bölgeye ulaşamadığı iddialarını değerlendirdi. Erdoğan, "Orada sürekli olarak ambulans var. Bunların hepsi yalan. Dün bakanımız da açıkladı. 5-6 ambulans bekletiliyor. Ancak o noktaya ambulans girmesi söz konusu değil. Oraya yaralıları da getirmiyorlar” diye konuştu.
Bu propagandanın tamamen ideolojik olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ambulansı o bölgeye sokup şoförü, doktoru, hemşiresi olsun bunların şehit olması söz konusu. Bunlara anonslar yapılıyor. Güvenli bölgeye getirilmesi çağrısı yapılıyor. Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları kasıtlı götürmüyorlar. Belki de yaralı yok. Ambulansları menzile sokarak bir üstünlük kurma çabası içerisindeler” dedi.
"ZANA BÖYLE DÜŞÜNÜYORSA GELMESİN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden randevu isteyen Leyla Zana’yla ilgili de konuştu. Zana’nın önce yemin etmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Özel kalemimi arayıp bazı şeyler önermiş. Görüşmesini söylediği bu başlıklarda düşünüyorsa gelmesine gerek yok” dedi. Bu başlıkların ne olduğu sorulan Cumhurbaşkanı, “Terörist başıyla ilgili konular. Terörist başının İmralı’daki yaşam koşulları kimseye verilmemiştir” diye konuştu.
HDP’Lİ VEKİLLERİN AÇLIK GREVİ
Cumhurbaşkanına HDP’li vekillerin açlık grevi de soruldu. Erdoğan, “Açlık grevi de yapabilirler, bu oyuna gelmeyiz. Bunlar terör örgütüne uşaklık yapıyorlar, taşeron gibi hareket ediyorlar. Sen niye parlamentoda değilsin de oradasın? Bunlar parlamentoya katılmıyorlar, ‘yok açlık grevi yapacağız’ vs. Eş başkanlar da tatil yapıyor. Bunlar belgelenmiş şeyler. Büyükada’da şu anda bisikletle tatilde olanlar var. Bunların hangisi ne yapıyor belli değil. Bu oyunlara gelmemiz lazım. Bizim Mehmetçiğimizin verdiği mücadele, bu ülkede bir beka mücadelesidir” ifadelerini kullandı.
ILIMLI MUHALEFETİN ’CENEVRE’ TAVRI
Cumhurbaşkanı muhaliflerin Cenevre’deki Suriye görüşmelerine katılmama kararını da yorumladı. Ilımlı muhaliflere verilen sözlerin tutulmadığını, Rusya’nın da sürekli muhalifleri bombaladığını ifade eden Erdoğan,“ Ateşkesin sağlanmaması onlara bir ihanet oluşturmaktadır. Süratle bir ateşkes sağlanmalı. Bundan dolayı bir kesinti oluşuyor”dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...