Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 aylık bebeğinden şehit babaya veda

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
2 aylık bebeğinden şehit babaya veda

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda önceki gün çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Mersin’de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Çiğa'nın henüz 2 aylık bir bebeği vardı.

Şehit Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa için bugün merkez Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Mersinliler, şehidini uğurlamak için erken saatlerden itibaren camiye akın etti. Şehit Çiğa’nın cenazesi, binlerce kişinin toplandığı camiye cuma namazı öncesinde getirildi. Cenaze aracından askerlerin omzunda camiye taşınan cenazeyi, binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla karşıladı.

Cenaze törenine, başta şehidin annesi Ayla, babası Yaşar, kız kardeşi Anacan Çiğa ile kucağında 2 aylık kızı Ahsen ile eşi Nadiye Çiğa olmak üzere Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Adana 6. Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Şükrü Erbaş, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özgür Sanal, milletvekilleri, protokol üyeleri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Yiğitcan Çiğa’nın tabutunun yan tarafına oturtulan aileye, askeri ve sağlık görevlileri tarafından sürekli destek verilirken, Mersin Valisi Çakacak da baba Yaşar Çiğa’nın yanına giderek ailenin acısını paylaştı. Şehidin eşi Nadiye Çiğa, kucağında minik kızıyla eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna bakarak sürekli gözyaşı dökerken, sağlık görevlileri de sık sık anne Ayla Çiğa’nın tansiyonunu ölçtü. Kız kardeşi Anacan Çiğa’nın zaman zaman acıya dayanamayarak feryat etmesi ise yürekleri dağladı.

Şehit için Cuma namazının ardından Mersin İl Müftüsü Ali Melek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Yüzbaşı Çiğa’nın cenazesi, daha sonra askerler tarafından omza alınarak top arabasına taşındı. Burada tabutun başına gelen anne Ayla Çiğa, oğlunu son yolculuğuna tabutunu öperek uğurladı. Askeri görevliler, kız kardeşini ise tabuttan güçlükle ayırdı. Kalabalığın bir süre tabutun arkasından yürüdüğü törende, Mersinliler de gözyaşlarıyla şehidini uğurladı. Şehit Yüzbaşı Çiğa’nın cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak, toprağa verilmek üzere Mersin Şehir Mezarlığı içindeki şehitliğe götürüldü.

O BENİM GÖZ BEBEĞİMDİ
Bu sırada konuşan anne Çiğa, “Çok lafım var ama demeyeceğim. Sadece askere, polise sahip çıkın. Başka bir şey demeyeceğim. Allah yukarıda. Sadece tek isteğim, dileğim, devlet askerine, polisine sahip çıksın. Yine bir oğlum olsa bir daha asker yaparım. Ne mutlu bana. Türkiye’den, Mersin’den, herkesten Allah razı olsun, şu çocuğumu şu mertebeye taşıdı ama oğlum bunu hak etmedi. Sevindirmiyorum kimseyi. O benim ilk oğlumdu, o benim gözbebeğimdi. 20 günlük bebeğini bıraktı. Türkiye, askerine, polisine sahip çıksın. Herkes yataklarında rahat uyuyorsa, bunların sayesinde yatıyoruz yataklarımızda” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...