Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

293 kişiye terör soruşturması: Aralarında polisler de var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
293 kişiye terör soruşturması: Aralarında polisler de var

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Siirt’te aralarında polis ve kamu görevlilerini de bulunduğu 293 kişi hakkında, ’terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyette bulunmak, usulsüz dinleme, milis faaliyeti yürütmek ve paralel yapıyla işbirliği içinde olmak’ suçlarından soruşturma başlatılıp işlem yapıldı.

Konuya ilişkin Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “2911 sayılı kanuna muhalefet suçundan 12 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı. PKK/KCK bölücü terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak, terör örgütünün propagandasını Yapmak, terör örgütüne finans temin etme, terör örgütü adına milis/işbirlikçi faaliyet yürütmek ile terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunmak suçları kapsamında 43 kamu personeline adli işlem yapıldı. 2911 sayılı kanuna muhalefet ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan 25 kişiye adli, 14 kişiye idari işlem, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 31 kişiye adli ve idari işlem, 298 sayılı kanuna muhalefet suçundan biri idari olmak üzere 3 kişiye adli işlem yapılmıştır. Görevi ihmal suçundan 26 kişiye adli işlem, mesai saatleri içerisinde basın açıklamasına katılma iddiası ile ilgili 14 kişiye savcılık soruşturması, devlet büyüklerine hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, devlet Kurum ve organlarını aşağılama, Cumhurbaşkanlığı’na hakaret, kamu görevlilerine iftira suçlarından 9 kişiye adli ve idari işlem, kamu kurum ve kuruluşlarına basın yoluyla iftira suçundan 2 kişiye adli ve idari işlem uygulandı" denildi. Açıklamada ayrıca, paralel devlet yapılanması ve usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili olarak da 12 emniyet personeline adli işlem yapıldığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

“Yukarıda belirtilen suç türleri kapsamında işlem yapılan 146 kamu görevlisi hakkında toplam 177 adet Adli İşlem yapıldı. Ayrıca 135 kişi hakkında İdari İşlem uygulanmak üzere Valilik Makamına havale edildi. PKK/KCK bölücü terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ocak Ayında yapılan çalışmalar kapsamında, 5 Ocak’ta il merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunduğu tespit edilen Z.B isimli şahıs sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak ceza evine gönderildi.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...